Biblioteca  Județeană “GT Kirileanu” Neamț organizează, în seara de 29 septembrie, între orele 16:00-22:00, o nouă ediție a manifestării “Nocturna Bibliotecilor”.

Pe agendă se regăsesc lansarea cărții “Covorul regal”, de Alexandrina Camelia Mancaș, vernisajul expoziției colective de pictură “Imagine, sens și mesaj în arta de inspirație populară”, dezbateri, vizionări de materiale informative, ateliere de lectură, de meșteșuguri tradiționale, de conversație în limba engleză, de modelaj în lut, de acuarelă, precum și audiții și proiecții cinematografice.

“Nocturna Bibliotecilor  este o inițiativă a  Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), care își propune să ofere publicului o alternativă agreabilă de petrecere a timpului liber, într-un cadru destins, în care utilizatorii să aibă ocazia să interacționeze cu personalul bibliotecar și să experimenteze servicii moderne de bibliotecă, mai puțin cunoscute audienței largi”, precizează organizatorii.

“Această ediție aduce la rampă interesul pentru lectură, pentru fascinația cărților și pentru exercițiul frecventării bibliotecilor, ca spațiu de interacțiune și cristalizare a inițiativelor culturale. Ne dorim să cultivăm utilizatorilor noștri plăcerea de a petrece timp de calitate în compania autorilor preferați, a lecturilor favorite și de a fi parte, chiar și doar pentru o noapte, din universul atât de ofertant al  culturii”, a declarat Sorina Stanca, președintele ANBPR.

PROGRAM:

(ZCH NEWS; FOTO şi PROGRAM: Biblioteca Judeţeană “GT Kirileanu” Neamţ)