pietricica turism

Joi, 28 septembrie, a început festiv anul școlar 2017-2018 și la Clubul copiilor Roman. Aciuat prin diverse locații, după retrocedarea clădirii care îl adăpostise zeci de ani, Clubul copiilor nu și-a pierdut elevii. Aceştia au continuat să vină la toate activitățile, să se înscrie și să participe la toate cercurile și astfel clubul a rezistat.

Clădirea în care s-a mutat Clubul copiilor adăpostea, până prin anii `90, o școală generală care nu avea foarte mulți elevi, așa încât la un moment dat a fost desființată și elevii dispersați la alte școli. Clădirea a intrat în paragină și toate încercările administrației publice locale de a găsi soluții pentru a o reabilita au dat greș; până în anul 2013, când s-a reușit accesarea unui program de finanțare. Lucrările au început în 2015 și s-au finalizat în acest an. Costul acestora s-a ridicat la peste 13 miliarde de lei vechi.

“Deschidem oficial anul școlar 2017-2018 cu o surpriză: avem, în sfârșit, un sediu”, a spus directorul clubului, profesorul Ilie Boloca. “Ne exprimăm speranța că acest sediu va fi de bun augur și copiii care vin aici vor avea parte numai de succese și de împliniri”.

Festivitatea a început cu o slujbă de sfințire a noului lăcaș de educație, slujbă oficiată de preotul protopop Dragoș Munteanu și un sobor de preoți. A urmat un program artistic susținut de copii. (D.A.)