Revolta profesorilor, de pe data de 1 iunie, nu pare să-i fi mișcat pe guvernați, fapt pentru care reprezentanții sindicatelor din învățământ se vor întâlni, miercuri, 8 iunie, pentru a stabili o strategie pentru declanșarea unor noi proteste.
Mai mult, rețelele de socializare au fost împânzite cu tot felul de propuneri, venite din partea profesorilor, pentru proteste, multe dintre ele făcând referire la înghețarea anului școlar sau la neparticiparea la examenele de Evaluarea Națională și Bacalaureat.
Reprezentanții Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățământ Neamț au declarat că înghețarea anului școlar este o variantă posibilă.
„Discuții sunt și la nivelul Federației. Dacă lucrurile nu ajung la un consens se poate vorbi și despre înghețarea anului școlar. Însă, în acest caz, cu siguranță această hotărâre nu poate fi luată decât de Colegiul Național al liderilor Federației și sigur după consultarea mebrilor de sindicat. Răspunsul unora, de acolo, din cadrul președinției, că problemele din învățământ se vor rezolva până în 2030, e de-a dreptul năucitor. Noi înțelegem că lucrurile nu se pot rezolva peste noapte, dar nici să spui că trebuie să mai așteptăm încă vreo 15 ani. Dacă asta e dorința guvernaților și a altor guvernanți care ordonă guvernanților noștri, ce să mai zicem. Probabil că se vor întâmpla lucruri destul de rele în țara asta”, a precizat Gabriel Ploscă, liderul SLLI Neamț.
Ordonanța privind salarizarea bugetarilor, principala nemulțumire a angajaților din învățământ, ar putea fi adoptată în ședința Guvernului de miercuri, 7 iunie. (M. TEODOROF)