0:00

Profesorii încep protestele, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSindicaliștii din învățământ au decis să picheteze prefecturile, în semn de protest față de administrarea în școli a testelor rapide salivare la elevi.

Prof. Gabriel Ploscă, liderul liderul Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățământ Neamț și vicelider FSLÎ ne-a declarat că acțiunea se va desfășura luni, 22 noiembrie, între orele 13-14, în fața Prefecturii Neamț. „Domnul ministru Cîmpeanu face haos în școli! Lasă decizia testării pe seama consiliilor de administrație din școli! Iar pe urmă o să vină pe telefoane „indicații prețioase”, presiune Minister-Inspectorat-directori școli și pe colegii noștri, să se facă testele în școli! De parcă noi nu știm?! Testele nu-s ajunse în școli, ordinul nu a apărut, nu știm ce va fi. Noi ne organizăm pentru pichetare!”, a precizat prof. Gabriel Ploscă. Decizia de organizare a pichetării a fost luată marți, în ședința Consiliului Național al Liderilor FSLÎ.

Profesorii încep protestele, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Profesorii încep protestele, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Până astăzi, 18 noiembrie, miniștrii Sănătății și Educației n-au convenit asupra ordinului comun care să clarifice cum, cine și unde se vor administra testele antigen la covid pe bază de probe de salivă. Ieri, ministrul Attila Cseke a declarat că această testare nu este un act medical și că achiziția testelor de salivă a fost cerută de profesori, părinți și elevi, prin urmare sistemul de învățământ poate decide. Ministrul Sorin Cîmpeanu a replicat că se va analiza și se va decide împreună cu ministrul Sănătății.

C.I.

Articolul precedentFOTO. Accident mortal la intrarea în orașul Roznov
Articolul următorDosar penal privind suspiciuni de fals în campania de vaccinare, la DSP, după moartea unui angajat „imunizat” doar pe hârtie