DSP Suceava s-a sesizat în urma afirmaţiilor ce s-au făcut în cadrul unui protest împotriva vaccinării anti COVID 19, ce a avut loc în municipiul  Suceava, duminică 14 noiembrie, în legătură cu decesul unui angajat de 58 de ani, care apărea în baza de date ca vaccinat. În urma verificărilor a reieşit că, de fapt, bărbatul nu fusese vaccinat, el nu era în registrul nici unui centru de vaccinare, ca atare DSP Suceava a sesizat poliţia şi a demarat o anchetă internă.

Polițiștii de Investigații Criminale Economice din cadrul IPJ Suceava desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal privind suspiciuni de fals intelectual în procesul de vaccinare desfășurat de angajați ai DSP Suceava.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava confirmă că are suspiciuni asupra vaccinării unui salariat al instituţiei, mort de COVID 19, printr-un comunicat de presă.  „Direcţia de Sănătate Publică a Jud. Suceava a demarat anchetă administrativă internă în acest caz. S-a constituit o comisie care a verificat statusul vaccinal al pacientului, modul de consemnare a datelor in Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor şi au fost cerute detalii la CNSCBT (ca administrator al registrului electronic). Ancheta vizează, de asemenea, încă o persoană din cadrul DSP Suceava, care a declarat că a înregistrat vaccinarea în RENV, având acces la registrul electronic, conform atribuţiilor profesionale specifice”, se arată în comunicatul transmis de DSP.

Angajata vizată nu mai are acces acum la registrul electronic naţional. „DSP Suceava a supus atenţiei acest caz Ministerului Sănătăţii şi au fost sesizate Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava şi Direcţia Investigare a Criminalitătii Economice, pentru derularea cercetărilor. Acest caz regretabil este singular în activitatea DSP Suceava şi aruncă o pata nemeritată asupra activităţii întregului colectiv care desfaşoară în mod susţinut luptă împotriva pandemiei cu Sars-Cov2 de aproape 2 ani de zile”, se mai arată în comunicat.

Angela Croitoru

Articolul precedentProfesorii încep protestele
Articolul următorUn bărbat de 70 de ani a murit într-un accident feroviar în Gara Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.