În județele Moldovei, dincolo de statisticile încodeiate cu slove negre în ceea ce privește procentul de promovare la examenele scrise de la definitivat și titularizare, câteva nume s-au făcut remarcate printr-o performanță greu de atins. Notele de 10, puține la număr, de la cele două examene amintite, nu au adus nici remunerații, nici premii speciale date de guvern, iar în unele cazuri nici măcar felicitările superiorilor direcți din sistem. Ei sunt cei care, deși știu lipsurile din învățământ, merită să stea la catedră și să modeleze armonios caracterele fragede ale celor care peste ani vor fi OAMENI.

Județul Bacău: La examenul de titularizare, un singur candidat a reușit să obțină nota 10 la proba scrisă. Este vorba despre Nicoleta Carmen Frunză – asistent medical la Spitalul Județean de Urgență din Bacău. În urmă cu 4 ani a intrat și în sistemul de învățământ și se pare că-i priește.

Județul Botoșani: La definitivat s-a remarcat un singur candidat – Alina Tătărușanu (kinetoterapie) – cadru didactic la Liceul Tehnologic Special ”Sfântul Stelian” Botoșani. La titularizare, preotul Daniel Dascălu a fost singurul profesor de 10, la disciplina Religie ortodoxă. Acesta este preot misionar la Spitalul Județean din Botoșani și profesor la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Gheorghe” .

George Toderică Mucea
George Toderică Mucea

Județul Iași: Doi profesori au reușit să obțină nota maximă la definitivat. La disciplina Finanțe-Bănci, Viorica Stan, de la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară ”Vasile Adamachi”; la disciplina Educație Muzicală, George Toderică Mucea, de la Școala Gimnazială ”Valea Lupului”. La titularizare, au fost obținute nu mai puțin de 4 note de 10. Două dintre acestea au fost obținute la disciplina Religie ortodoxă: Silviu Lupu – cadru didactic cu o vechime în învățământ de 6 ani și Ionel Anghel. La disciplina Biologie s-a remarcat Ionela Livia Panainte, iar la Educație Muzicală – George Toderică Mucea (acesta este singurul candidat, din toate județele Moldovei, care a reușit să obțină în aceeași sesiune – 2015 – nota 10 la probele scrise de la definitivat și titularizare).

Județul Neamț: La examenul de titularizare, s-au evdențiat cu note de 10 doar 2 candidați. Ana Mihaela Paica – profesoară de matematică și Nicușor Vlăduț Mihăilă care a dat proba scrisă la disciplina Religie ortodoxă.

Județul Suceava: Doi candidaţi suceveni au primit din partea evaluatorilor note maxime. Ioana Georgiana Trufin, de la Clubul Sportiv Şcolar Rădăuţi – a dat examen scris la Kinetoterapie. Iuliana Bițică, de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Guliver” Suceava, a fost notată cu 10 la.

Județul Vaslui: La examenul de titularizare există două note de 10. Acestea au fost obținute de Georgiana Ştefan – la diciplina Religie şi Edward Remus ChiroşcăCantea – la Construcţii. (M. TEODOROF)

Articolul precedent9 absolvenţi pentru Poliţia Neamţ, la un deficit de 120
Articolul următorAdevărurile ”Revoluționarului” de la Hangu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

3 COMENTARII

  1. Atentie cel mai tare profesoara de mate de la Neamt era titulara la Savinesti si Dumbrava Rosie si s-a inscris la titularizare dupa cum arata edu.ro. Asa da profesor felicitari.

  2. Suceava nu sunt remarcabile cele două exemple.E multă corupție în județ,ce trebuie stârpită.Se promovează non valorile prin școli,cumetriile,amantlâcurile,neamurile și prieteniile de toate felurile și oamenii care muncesc sunt dați la o parte și persecutați până renunță să mai muncească..Se încurajează nemunca în școli,datul drumului la elevi de la ore,care stă până la sfârșitul programului i se râde în față.Sunt vedete cele care au amant în școală,dau drumul la elevi de la ore și la final care se face că lasă mai mulți corigenți si să le vină părinții cu intervenții.Ore date pe pile și șpăgi,așa numitele funcții-responsabilități tot pentru cei cu dare de mână,……greață.

  3. Doamna profesoara Paica tot respectul pentru dumneavoastra sunteti un cadru didactic facut pentru aceasta meserie, bravo, felicitari……!!!!!!!!!!

Comments are closed.