agenti absolventiInspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ are şanse să primească 9 agenţi de ordine publică, proaspăt absolvenţi ai şcolii de profil. Atât se vorbea la repartiţie, dar lucrurile se pot schimba, aşa că nu se va şti cu siguranţă dacă acesta este numărul decât atunci când poliţiştii vor ajunge la Piatra-Neamţ.

„Anul trecut am avut un singur absolvent repartizat, deci dacă privim optimist problema, acum avem un spor de 900%”, a declarat comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ.

„Funcţionăm cu un deficit de 120 de agenţi de ordine publică şi, dacă nu ar fi jandarmii şi poliţiştii locali, nu ne-am putea desfăşura misiunile. Nici la ofiţeri nu stăm foarte bine şi nu avem niciunul repartizat. Iar dintre agenţi, cam în doi ani, nu mai rămâne nimeni, dacă nu sunt din Neamţ. Fac rapoarte peste rapoarte şi până la urmă reuşesc să se transfere în judeţele din care provin”.

După structurile de ordine publică, unde sunt probleme din cauza lipsei de personal în tot judeţul, fruntaş la deficit este Serviciul de Investigaţii Criminale şi birourile subordonate. În ziua de 21 iulie, de exemplu, când au fost de investigat două omoruri simultan, a fost nevoie să fie trimis la echipă un şef de secţie rurală de poliţie, pentru că nu erau suficienţi oameni. (C. MIRCEA)

Articolul precedentCaniculă în Moldova: „În niciun an nu s-a întâmplat așa!”
Articolul următorProfesori de 10 la Titularizare și Definitivat: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.