canicula 03Direcțiile Județene de Sănătate Publică din țară trebuie să transmită un raport la Ministerul Sănătății, pentru perioadele în care s-a anunțat caniculă, cu numărul de persoane afectate de temperaturile ridicate, decese, cazuri medicale raportate de spitale și serviciul de ambulanță. Deocamdată, în această a treia rundă de caniculă anunțată, la direcțiile județene nu s-au raportat foarte multe cazuri, ba din contra.

Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt al DSP Bacău a declarat că, până la această oră, spitalele și serviciul județean de ambulanță nu au raportat niciun caz. Aceeași situație este și la DSP Suceava, Botoșani și Neamț.

„În Triaj, la Unitatea de Primiri Urgențe Piatra Neamț, este o rubrică ce trebuie completată special pentru caniculă. Nu s-a raportat nici măcar o insolație sau o durere de cap de la stat prea mult în soare. În niciun an nu s-a întâmplat așa”, a declarat un cadru medical UPU Piatra Neamț.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Iași, Marius Voicescu, a declarat că a avut de raportat către minister doar 23 de cazuri de deshidratare, iar pentru județul Iași nu a fost nevoie de suplimentarea echipajelor de ambulanță din motive de caniculă.

Pentru zona Moldovei, vremea se anunță caniculară în perioada 23-27 iulie, când mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul a 35-36 de grade. Sunt anunțate și manifestări de instabilitate atmosferică între 26 și 28 iulie, când e posibil să cadă ploi torenţiale. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedent85.000 de ţigări confiscate de poliţişti într-o lună
Articolul următor9 absolvenţi pentru Poliţia Neamţ, la un deficit de 120
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.