tigariPoliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul IPJ Neamț au făcut acţiuni repetate, în luna iunie, pentru protejarea mediului de afaceri împotriva ilegalităţilor economice și, în special, pentru combaterea contrabandei cu țigări și alcool.

“În urma activităţilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii nemțeni au constatat 21 de infracţiuni prevăzute de Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, dintre care 16 privind operațiuni ilegale cu țigări iar 5 cu alcool și au confiscat 84.928 de țigarete și 43 litri de alcool, fiind recuperat prejudiciul de aproximativ 17.000 lei”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

“Pentru săvârșirea infracțiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia sunt cercetate 20 de persoane, care riscă sancțiunea prevăzută şi pedepsită cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi conform art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal”.

În afară de dosarele penale pe care le-au întocmit, poliţiştii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile constatate, în valoare de 21.500 lei. (C. MIRCEA)

Articolul precedentAutoutilitară prăbuşită în Bistriţa de pe pod
Articolul următorCaniculă în Moldova: „În niciun an nu s-a întâmplat așa!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.