Profesoara care şi-a tranşat soţul, eliberată de tribunal, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTribunalul Neamţ a decis s-o plaseze sub control judiciar pe Ana Zaharia, profesoara care şi-a tranşat soţul, l-a pus în saci şi s-a dus până la Târgu Frumos, să-l arunce la gunoi.

Decizia instanţei – şocantă la prima vedere, pentru că nu prea s-a întâmplat ca un criminal să fie anchetat în stare de libertate – are, însă, o explicaţie.

„Specialiştii de la IML Iaşi n-au reuşit să stabilească, în lipsa organelor interne, cauza morţii, aşa că pentru prima oară în viaţa mea mi-a fost dat să văd pe nişte concluzii medico-legale – cauza morţii necunoscută”, a declarat procurorul Stelian Olteanu, care conduce ancheta.

Profesoara care şi-a tranşat soţul, eliberată de tribunal, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Mă aşteptam ca, în aceste condiţii, să apeleze la altă instituţie sau să ne îndrume spre alţi specialişti. În fond toată lumea aşteaptă să afle de ce a murit omul ăla. Nu te poţi duce în instanţă cu un dosar de omor calificat şi să ai cauza morţii «necunoscută». În altă ordine de idei, alţi specialişti, care au făcut expertiza, mi-au trimis o altă concluzie nemaivăzută: discernământ scăzut. Scăzut până unde sau în raport cu ce? Am trimis imediat adrese către ambele rânduri de specialişti şi le-am explicat că este absolut necesar pentru mersul anchetei să am concluzii valabile”.

Imediat ce a aflat decizia Tribunalului Neamţ, pronunţată în ziua de 6 noiembrie, procurorul Olteanu a contestat-o. Cel puţin până când magistraţii de la Curtea de Apel Bacău vor lua o hotărâre definitivă, Ana Zaharia rămâne după gratii. Însă, cu asemenea „concluzii” la dosar este foarte posibil ca judecătorii să nu-şi asume menţinerea fostei profesoare în arest.

Fosta profesoară a primit mandat de arestare pe16 septembrie, sub acuzaţiile de omor calificat, omor prin cruzimi şi profanare de cadavre. Ea nu a recunoscut niciun moment că şi-a ucis soţul şi a declarat că a adormit în autocar şi s-a trezit cu sacii la picioare fără să ştie ce s-a întâmplat. N-a mai avut, însă, explicaţii când anchetatorii au găsit capul bărbatului, ascuns într-o debara din garsoniera în care locuiau cei doi soţi în Roman. Iar organele interne – fără de care specialiştii de la Iaşi n-au putut lămuri cauza morţii – n-au fost găsite nicăieri. (C. MIRCEA)

Articolul precedentANI: Consilier local în incompatibilitate
Articolul următorApa Serv: Se întrerupe apa la Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.