profa1ACTUALIZARE: Ana Zaharia a leşinat, astăzi, 23 septembrie, în arestul Poliţiei Neamţ şi a fost dusă de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ pentru îngrijiri medicale.

Din câte se pare, timp de mai multe zile, femeia nu prea a mâncat, fără să declare refuz de hrană, conform regulamentelor de la arest.

“Ţin post negru, ca să se afle adevărul”, ar fi spus ea.

În aproximativ jumătate de oră, medicii de la SJU Neamţ au reuşit să o pună pe picioare. Cu toate acestea, din cauza întârzierii, ea nu a mai ajuns la Curtea de Apel Bacău, unde s-a judecat, în lipsă, cererea sa de a fi cercetată în libertate.

Femeia a fost, în schimb, transferată la Penitenciarul Jilava, unde va fi supusă unei expertize de specialitate, care să indice dacă a avut sau nu discernământ în momentul în care şi-a ucis şi tranşat soţul, aşa cum o acuză procurorii.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Ana Zaharia (65 de ani) profesoara din Roman care şi-a tranşat soţul şi l-a dus, în saci, la Târgu Frumos, a cerut să fie cercetată în stare de libertate, susţinând că este nevinovată.

Magistraţii de la Tribunalul Neamţ n-au crezut-o şi i-au dat mandat de arestare, dar femeia a atacat imediat decizia şi, astăzi, 23 septembrie, dosarul s-a judecat la Curtea de Apel Bacău.

Nici judecătorii de la instanţa superioară nu au crezut că este posibil să adormi în autocar şi să te trezeşti cu soţul decapitat şi tăiat bucăţi, în 3 saci, fără să ai habar ce s-a întâmplat. Aşa că au respins solicitarea profesoarei de a fi lăsată în libertate şi au decis s-o „păstreze” după gratii.

Omorul a fost descoperit în noaptea de 15 septembrie, când un taximetrist din Târgu Frumos a anunţat poliţia că tocmai a transportat o clientă care avea drept bagaj trei saci grei, care miroseau urât. În sacii respectivi, anchetatorii au găsit bucăţi din trupul lui Gheorghe Zaharia (70 de ani) fost colonel de armată. Capul bărbatului, pe care s-au descoperit ulterior urme de lovituri, a fost găsit în garsoniera din Roman a celor doi soţi, iar organele interne n-au fost găsite nici până acum şi, din acest motiv, nu s-a putut stabili cauza morţii.

În aceeaşi locuinţă, anchetatorii au găsit haine de-ale ambilor soţi, abia spălate, dar având încă pete care păreau de sânge, şi o sumă mare de bani (peste 60.000 de lei) proveniţi din vânzarea unei proprietăţi din Horia, tranzacţie pentru care Ana Zaharia a minţit că este singura moştenitoare. Nevinovăţia invocată de profesoară este contrazisă, de asemenea, de imagine surprinse de camerele de supraveghere din autogara din Roman, pe care se vede clar cum se chinuieşte să urce în autocar pachetele în care-l „ambalase” pe soţul ei. (C. MIRCEA)

Articolul precedentLa un pas de tragedie, după ce a aprins focul în sobă cu benzină!
Articolul următorCopil de 2 ani, din Roznov, intoxicat cu medicamente
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.