0:00

Știre actualizată. Procurorii DNA au descins în patru județe din regiunea Nord Est, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Perchezițiile ar viza fapte comise de agenți de poliție și vameși în perioada iulie 2021 – septembrie 2022, informează G4Media.

Aceeași sursă menționează că suspecții ar fi primit mită între 20 și 250 de euro pentru a permite intrarea ilegală în țară a unor cetățeni moldoveni care ar fi vrut să tranziteze spre Germania.

Știre inițială: Percheziții de amploare au loc în acest moment în 31 de locații din mai multe județe din țară într-un dosar penal cu acuze de corupție în vămi. Sunt descinderi în Neamț, Iași, Vaslui, Botoșani, Galați și Bihor.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021- septembrie 2022“, conform DNA.

Dintre locațiile vizate de anchetatori, cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale. “Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare“, mai anunță DNA.

(G. S.)

Articolul precedentNoi propuneri în proiectele legii Educației, varianta ministrului Ligia Deca
Articolul următorCondamnat pentru dare de mită în dosarul Ambulanța
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.