adrian tata botez 01

O agresiune petrecută acum 8 ani, de celebra grupare a lui Ţâţă, a împlinit un an de amânări în instanţă. La termenul de ieri, la cererea unuia dintre avocaţi, procesul s-a amânat din nou, în ciuda faptului că părea să intre în linie dreaptă după ce, la ultima şedinţă, instanţa a decis: „Respinge cererile formulate de inculpaţii Marin Botez Adrian, Mazilu Vasile Sorin, Bălaşa Teofil, Savu Florin Mircea, Acozmei Costel, Ştirbu (fost Zavate) Ioan, Lazăr Daniel, prin apărători aleşi. În temeiul art. 346 alin. 2 Cod procedură penală, constată legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi a sesizării instanţei, prin rechizitoriul nr. 4/D/P/2008 din 7.07.2013, emis de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală. (…) Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Marin Botez Adrian, Lazăr Daniel, Mazilu Vasile Sorin, Bălaşa Teofil, Ştirbu (fost Zavate) Ioan, Acozmei Costel, Savu Florin Mircea, Enache Ioan Mădălin, Carabulea Ionel”.

Dosarul a intrat pe rolul instanţei pe 18 iulie 2013 şi a avut primul termen la începutul lunii august, adică acum mai bine de un an. Ţâţă şi cei 8 prieteni au săi s-au certat într-un club cu băiatul karatistului Paul Pintilie. Când s-a simţit în pericol, Claudiu Pintilie l-a sunat pe tatăl său, care i-a venit în ajutor şi totul s-a sfârşit cu o bătaie generalizată, dar inegală, pentru că erau doi contra opt. Fiind vorba despre Ţâţă şi gruparea lui, dosarul a fost preluat de DIICOT, iar cercetările încadrate la „iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup”, motiv pentru care ancheta a durat foarte mult. Mai ales că între timp, Adrian Marin Botez, care pregătea o răzbunare cruntă împotriva grupării Donose, şi-a făcut rost de arme din Italia şi a fost „beneficiarul” unui inventar de detaliu făcut în locuinţa personală de anchetatorii care i-au descoperit tot arsenalul.

Revenind la procesul cu cei doi Pintilie, chiar dacă s-a trecut de primul pas – camera preliminară – probabil că va dura cel puţin încă un an până ce instanţa se va pronunţa. Un impediment important este dispariţia din peisaj a personajul principal Adrian Marin Botez, eliberat „din greşeală” de agenţii de la Poliţia Capitalei. Dar nu doar absenţa lui contează în materie de proceduri, ci şi a altor inculpaţi ocupaţi cu diverse „afaceri personale” pe la IGPR şi INTERPOL.  De exemplu, în toamna anului trecut instanţa a decis să dea o amânare „faţă de lipsa apărătorului ales al inculpatului Enache Ioan Mădălin şi pentru a se emite adresă la INTERPOL în vederea solicitării de relaţii, amână judecarea cauzei la data de 20.11.2013”.

Ţâţă şi gruparea lui mai au un proces pe rolul Judecătoriei Piatra Neamţ,  pentru agresiunea comisă împotriva lui Marius Caminschi – fost bodyguard de-al lui Mararu. Şi acest proces se lungeşte, de mai bine de 4 ani, tot pe chestiuni de procedură. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNoua Piață Centrală – investiție și costuri
Articolul următorAltă faţă „competentă” a Elenei Udrea