reclama autocenter

lei noi 03

Criza economică, managmentul deficitar sau, pur și simplu ghinionul  par să nu fi ocolit o societate care avea toate atuurile să reușească: activă în turism, avea simpatizați din lumea politică și nu numai  și a pornit foarte bine în afaceri. Este vorba despre  SC „Linia verde” SRL, cu sediul în satul Brateș, comuna Tarcău, care a ajuns la început de an pe lista firmelor pentru care se caută practicieni în insolvență. Primele semne de ghinion au venit  în 2009 când complexul turistic a fost mistuit de flăcări de două ori, odată în ianuarie și apoi în luna mai. De fiecare dată el a renăscut, probabil fiind asigurat temeinic.

Aparent, pare  greu de crezut că o societate care deține un complex turistic format din două vile, care poate oferi cazare pentru 42 de persoane, ar putea ajunge în faliment, mai ales din moment ce aici s-au investit foarte mulți bani. Explicația ar putea veni din neînțelegerile iscate între cei doi administratori – asociați ai societății, Sîrghia Dumitru și Cocina Daniel Iulian, așa cum reiese dintr-o serie de documente.

În hotărârea luată în urma întrunirii Adunării Generale a Asociaților, datată 7 ianuarie 2013, s-a cerut „tragerea la răspundere a administratorului și asociatului Sîrghia Dumitru, întrucât nu s-a putut discuta și aproba situația financiară anuală, nu s-a efectuat inventarul la 31.12.2012, în prezența comisiei de inventariere, iar administratorul Sîrghia Dumitru nu a depus în casieria societății încasările din perioada sărbătorilor de iarnă 2012”.

Dumitru Sîrghia este suspectat  de către colegul său de societate ”că ar fi ridicat din conturile societății diverse sume de bani, în scopul folosirii lor în interes personal, lucru pe care l-ar fi făcut atât prin conturile personale, cât și prin cele ale unor societăți comerciale la care era asociat. Banii ar fi trebuit să fie folosiți pentru achitarea datoriilor pe care societatea le avea către BRD Neamț, tomai pentru a evita intrarea în insolvență.” (A. SÎRBU)

Articolul precedent6.000 de puşcăriaşi ajutaţi de noul Cod Penal
Articolul următorNaveta profesorilor se va deconta la Roman