Trei milioane de lei noi sau 30 miliarde de lei vechi este suma ce va fi alocată în acest an pentru clubul de handbal și cel de fotbal din Roman. Clubul HCM a solicitat Consiliului Local alocarea a 3.400.000 de lei pentru a-și continua activitatea pe parcursul acestui an. În același timp, SCM Petrotub solicită un sprijin de 750 mii lei din bugetul local necesară pentru acoperirea cheltuielilor totale estimate pe anul 2014.

“Asociaţiile sportive îşi iau angajamentul de a promova imaginea municipiului Roman prin creşterea performanţei sportive. Pentru HCM Roman, echipă din Liga Naţională a handbalului feminin, propunem alocarea sumei de 2.400 mii lei, iar pentru SCM-Petrotub Roman, echipă de fotbal în Liga a III-ade Fotbal, suma de 600 mii lei”, se arată în expunerea de motive înaintată Consiliului Local, proiectul urmând a fi dezbătut pe 16 ianuarie.

În același timp, aleșii trebuie să decidă și suma ce se va acorda Asociației Roman 2000, cea care se ocupă de funcționarea cantinei sociale, a azilului pentru bătrâni și a centrului de zi pentru copii. Pentru funcționarea Asociației se solicită suma de 13,6 miliarde de lei vechi. “Având în vedere că pentru buna funcţionare a Asociaţiei Roman 2000 sunt necesare fonduri pentru desfăşurarea activităţii celor trei centre (plata drepturilor de salarizare a personalului angajat, cheltuieli cu serviciile de hrană a persoanelor asistate social şi cheltuieli materiale şi de întreţinere), fonduri care însumează 1.367.035 lei, propunem alocarea din bugetul local consolidat pentru anul 2014 a sumei de 1.200.000 lei”, se arată în proiect. (C.M.)

Articolul precedent6.000 de puşcăriaşi ajutaţi de noul Cod Penal
Articolul următorNaveta profesorilor se va deconta la Roman