reclama autocenter

Cu mașini uzate și durata de funcționare depășită merg inspectorii de muncă în controale, iar datele sunt prelucrate în sisteme informatice din anii 2008-2010. Această parte din activitatea Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț a fost adusă astăzi la cunoștința subprefectului Florin Zaharia, care a condus ședința Colegiului Prefectural. Juristul Ioan Popescu a precizat că instituția pe care o conduce încă deține un parc auto învechit, cu mare grad de uzură și cu durata de funcționare expirată. „Cele două Dacii Solenza sunt atât de vechi, că nici nu avem curajul să le scoatem din parcare!”.

Chiar în context pandemic, ITM Neamț a derulat controale tip campanie la agenți economici din județ, conform programului stabilit de București. Datele prezentate astăzi arată că 2.317 angajatori au fost informați pe legislația muncii în cadrul acțiunilor de control. S-au desfășurat online 9 campanii de informare la care au participat 3.864 de reprezentanți ai angajatorilor. Inspectorii au mers în teren la 597 controale, din care 304 au vizat munca fără forme legale și restul respectarea protecției în muncă. Pentru cele 751 de nereguli descoperite au fost dispuse 667 de măsuri de conformare și aplicate 396 de sancțiuni contravenționale, marea majoritate fiind avertismente.

Pandemia s-a reflectat și în activitatea inspectorilor de muncă care au realizat 1.304 acțiuni de control pe măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV 2, la societăți ce aveau un număr total de peste 9.000 de angajați. Un sfert dintre aceste acțiuni de control au fost în echipe mixte coordonate de poliție, împreună cu jandarmii și angajații Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentÎncă o localitate din Neamț a depășit 6 la mie incidență. Rata pe localități
Articolul următorTârgu Neamţ: Investiţiile ajung şi în cartierul Blebea