După zeci de ani în care cartierul Blebea a fost uitat de către autorităţi şi instituţii ale statului, iată că a venit vremea în care factorii decizionali au hotărât să aducă investiţii şi în cel mai defavorizat cartier al oraşului Târgu Neamţ. Despre situația cartierului Blebea, Mesagerul Neamț a scris aici.

Direcţia Silvică Neamţ anunţă că, în perioada următoare vor începe lucrările pentru stoparea inundaţiilor ca urmare a torenţilor de pe pârâul Ungureni care afectează an de an străzile şi gospodăriile din cartier.

Avem un contract de execuţie încheiat în data de 8 martie anul acesta şi acest contract de execuţii lucrări trebuie să se efectueze pe perioada a opt luni. În luna aprilie se va da ordinul de începere a lucrărilor în funcţie de finanţarea pe care o vom primi de la bugetul de stat. Acest obiectiv este finanţat de la bugetul de stat şi depindem de aceste alocări. La finalul lunii noiembrie sperăm să fie finalizat şi recepţionate lucrările care constau în: calibrarea albiei pârâului Ungureni, zid de sprijin pe o lungime de 30 de metri liniari, construirea a patru traverse şi trei baraje din beton armat. Două dintre aceste baraje au lungimea de 3 metri şi celălalt are lungimea de 2 metri. Se va mai construi un canal de beton cu lungimea de 22,6 metri”, ne-a declarat Viorel Timişescu, purtătorul de cuvânt a Direcţiei Silvice Neamţ.

O veste bună pentru locuitorii din Blebea o dă şi primarul Daniel Harpa: „Dacă anul acesta cei de la Direcţia Silvică Neamţ spun că se va rezolva şi problema cu inundaţiile aş vrea să le dau şi eu o veste bună celor din Blebea, şi anume că, în perioada următoare va avea loc o investiţie majoră în reţeaua de gaz ce are o valoare de 50 de miliarde lei vechi din fonduri locale şi cofinanţate de DELGAZ. Acum investiţia este în faza de proceduri de licitaţie”.

C.T. STURZU

Articolul precedentProbleme la ITM Neamț
Articolul următorFOTO: Accident grav la Vânători-Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.