Pe principiul „cine s-a fript cu ciorbă, suflă și-n iaurt”, fiindcă e de preferabil acesta decât cel cu ”dacă vrei să îngropi ceva, mai faci o comisie”, aflăm că Prefectura Neamț a înființat un grup de lucru care să sprijine pe viitor compania Apa Serv „în stabilirea măsurilor necesare, pe termen mediu și lung, pentru securizarea asigurării alimentării cu apă a cetățenilor din județul Neamț”.

avarie site„Pentru a evita pe viitor afectarea cetățenilor cauzată de întreruperea furnizării apei, specialiștii din instituțiile care compun acest Grup de sprijin vor analiza modul de organizare a rețelelor de distribuție a apei, starea tehnică a acestora, posibilitățile de executare a manevrelor tehnologice pentru asigurarea continuității alimentării cu apă a cetățenilor. Totodată membrii Grupului vor avea consultări cu specialiștii de la Compania Județeană Apa Serv și după efectuarea unor activități tehnice de specialitate se vor găsi cu siguranță cele mai bune soluții pentru securizarea furnizării apei”, a spus prefectul Niculina Dobrilă la întâlnirea cu membrii Grupului de lucru, conform unui comunicat emis de Prefectura Neamț.

După cum informează instituția, grupul de lucru va funcționa în perioada 16-31 martie 2016, iar raportul final și măsurile stabilite vor fi prezentate prefectului județului la sfârșitul primei săptămâni a lunii aprilie, urmând ca acestea să fie supuse aprobării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În componența grupului intră: Gheorghe Palade, de la Prefectura Neamț, inginerul Cerasela Lucaș, de la Consiliul Județean, consilierul Teodor Mardiros, de la Primăria Piatra Neamț, ing. Mariana Ceangu, de la Sistemul de Gospodărire a Apelor, dr. Elena Șerban, de la Direcția de Sănătate Publică, dr. Maria Zugun, de la Direcția Sanitar Veterinară, ing. Teodora Sârbu, de la Agenția pentru Protecția Mediului, cms. Radu Gheorghieș, de la Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu, șeful Inspectoratului Școlar Județean, prof. Viorel Stan, iar de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență – col. Ioan Nițică și cpt. Neculai Baltag.

Între timp, bazându-ne pe un alt îndemn sănătos – Ferească Dumnezeu de mai rău! -, rămâne valabilă invitația de a semna petiția.

Andreea AMARIEI

Articolul precedentLuna plantării arborilor 2016
Articolul următor2000 de lei amendă pentru 20 de porci ”de contrabandă”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.