Un prim caz de variola maimuţei a fost diagnosticat pe teritoriul României, a anunţat astăzi, 13 iunie, Ministerul Sănătății, citat de Ştirile Pro TV. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Acesta a fost diagnosticat astăzi în urma investigațiilor de laborator.

Primul caz de variola maimuţei în România, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Boala a debutat în urmă cu patru zile, iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare. Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa, unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței. Investigația epidemiologică este desfășurată de DSP București”, potrivit Ministerului Sănătății.

În prezent, pacientul se află internat, iar o perioadă de 21 de zile va sta în izolare, au mai transmis autoritățile. Primele cazuri confirmate de variola maimuţei au fost depistate la începutul lunii mai în Europa şi în America de Nord. Boala se manifestă prin febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflaţi, frisoane şi oboseală. Pot apărea erupţii cutanate, adesea pe faţă, şi se răspândesc în alte părţi ale corpului, inclusiv pe organele genitale. Oricine face o erupție neobișnuită a pielii ar trebui să consulte medicul specialist, a informat ministerul condus de Alexandru Rafila. (ZCH NEWS)

Articolul precedentFOTO. Accident la Crăcăoani. O femeie transportată la spital
Articolul următorExamene naționale: absolvenții de a VIII-a susțin proba scrisă la română, absolvenții de liceu ultima probă orală
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.