reclama autocenter

Ieri, la orele după-amiezii, la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, Spitalul Bicaz a primit semnăturile necesare pentru finanțarea serviciilor medicale. Acest lucru este sinonimul deschiderii spitalului. După ce primarul orașului Nicolae Sălăgean a spus în mai multe rânduri că ar putea scrie un adevărat roman despre eforturile depuse pentru redeschiderea acestui spital, iată că, acum, are ocazia de a scrie primele pagini din istoria recentă a ceea ce înseamnă un nou început pentru activitatea medicală de la Bicaz. Teoretic, pacienții ar putea fi primiți la spital începând de astăzi.

„Acum am stabilit ultimele detalii în ceea ce privește finanțarea. Din punctul nostru de vedere există toată baza legală pentru reluarea activității medicale începând de acum. În acest sens, pentru spitalul din Bicaz am alocat pentru luna noiembrie 168.600 lei. Pentru luna decembrie urmează să stabilim sumele pentru toate spitalele din județ. CJAS Neamț îi asigură de tot sprijinul pe cei ce reprezintă spitalul din Bicaz și le vom fi alături ori de câte ori au nevoie de noi”, a declarat Radu Eugen Firăstrău, președintele CJAS Neamț.

La începutul săptămânii viitoare, vor fi tratați și primii pacienți. Potrivit primarului de Bicaz, în prima zi a reluării activității medicale ar putea veni și ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. „Cel mai probabil, lunea viitoare vom primi primii pacienți. Totodată, ministrul Bănicioiu și-a anunțat intenția de a veni la momentul redeschiderii spitalului. Nu putem decât să sperăm că prin reluarea activității spitalului de la Bicaz, pentru pacienții din această zonă va fi mai bine”, a spus primarul Sălăgean. (M.T.)

Articolul precedentComisarul Enăşoaie s-a plâns la CEDO de puricii din celulă
Articolul următorPrimarul Ştefan rămâne în arest