0:00

Primăvara maidanezilor: Salubritas și-a dublat echipele de ecarisaj!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFirma Salubritas, care gestionează serviciul de ecarisaj din Piatra-Neamț și adăpostul pentru câini, s-a pregătit pentru o primăvară fierbinte, în care se așteaptă la o înmulțire exponențială a maidanezilor, dar și la o rentabilitate mai mare din punctul de vedere al capturilor. A fost achiziționată o nouă armă cu tranchilizante, în valoare de 15.000 de lei, iar firma va avea pe teren două echipe, dublu față de până acum. Anul trecut, au adunat de pe străzile orașului 855 de câini fără stăpân, din care 545 au fost adoptați ca urmare a târgurilor organizate şi doar 53 dintre cei bolnavi sau foarte agresivi au fost eutanasiați. În adăpost sunt acum 320 de câini comunitari. Anul acesta, încă din primele două luni, au fost deja capturați 174 de câini, iar 90 dintre ei au acum stăpân fiind adoptați.

În Piatra-Neamţ, din cauza încălzirii ne vin din comunele limitrofe, zonele industriale, grupuri de 5-9 câini. Avem puncte fierbinți la periferia orașului, unde găsim câte 10 -15 câini fără stăpân. Zilnic, reuşim să capturăm din aceste zone, în medie, câte 4-5. Am demarat actele necesare autorizării celei de a doua mașini pentru o nouă echipă de ecarisaj. În padoc am început amenajarea a două săli medicale, una postoperatorie și una pentru carantină și de ridicare a 10 boxe pentru triajul animalelor nou venite „, a declarat Alexandru Rareş, directorul Salubritas.

Pentru câini din zona pădurilor s-au făcut demersuri la AJVPS pentru autorizarea Salubritas, astfel încât angajații săi să poată intra și pe teritoriul fondurilor de vânătoare, pentru a captura maidanezii.

Angela Croitoru

Articolul precedentCardiologia Spitalului Târgu Neamț va avea lift
Articolul următorFOTO&VIDEO „Desant” al Poliției Neamț la Roman
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.