0:00

Consilierii locali din Târgu-Neamț au aprobat un proiect de hotărâre, prin care vor fi alocați bani pentru realizarea unui lift în secția Cardiologie a Spitalului Orășenesc, foarte util în special pentru pacienții greu deplasabili. Policlinica Târgu Neamț a fost deja dotată cu un astfel de lift, iar acum autoritățile locale, în parteneriat cu spitalul orășenesc, au decis să le faciliteze accesul și pacienților din secțiile Cardiologie și Pediatrie ale spitalului. Este necesar un ascensor de dimensiuni mai mari, în care să încapă și pacienții transportați cu targa, deci și costurile sunt pe măsură.

Cardiologia Spitalului Târgu Neamț va avea lift, ZCH NEWS - sursa ta de informații“S-a votat alocarea unei sume estimative a acestei investiții de 777.000 lei. Sperăm să fie cât mai multe oferte, să existe posibilitatea de a alege pe cea mai avantajoasă”, a precizat consilierul local Maria Vrînceanu, președintele Consiliului de Administrație al spitalului.

Valoarea estimată pentru proiectare, achiziționare și montare lift este de 777.503 lei, inclusiv TVA (proiectare, realizare casă lift cu structură metalică, achiziționare și montare lift exterior), din care pentru construcții-montaj sunt alocați 693.013 lei, inclusiv TVA. Pavilionul C10 al spitalului este o clădire compusă din parter plus 4 nivele, construită și pusă în funcțiune în 1989, ca spațiu de locuit pentru personal. În prezent, în cadrul clădirii funcționează secția Pediatrie la etajele trei și patru, secția Cardiologie, la etajele 1 și 2, iar la parter funcționează Camera de gardă a Pediatriei. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSimularea evaluării naționale: subiectele la mate
Articolul următorPrimăvara maidanezilor: Salubritas și-a dublat echipele de ecarisaj!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.