ACTUALIZARE Fostul primar de Păstrăveni contestă decizia Prefecturii! Onisei dă vina pe UNPR şi ALDE!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE: După ce a fost demis, Ioan Onisei iese la contra-atac.

El a anunţat că va contesta decizia Prefecturii la Tribunal.

De asemenea, că tot se apropie campania electorală, el dă vina pe o parte dintre adversarii politici (UNPR şi ALDE) şi face „ochi dulci” unui al treilea competitor (PSD), deşi nici în privinţa acestuia nu are tocmai vorbe de bine.

Declaraţii: „Am depus contestație pe Ordonanță Preșidențială în contencios-administrativ privind suspendarea mea. Am depus, de asemenea, o contestație la actul administrativ și care se va judeca pe fond la Tribunalul Contencios-Administrativ privind demiterea mea din funcția de primar”. (…) „Nu mi-am dat demisia din partidul în care am fost. Eu am fost exclus din PSD. Partidul nu m-a mai vrut pentru că mi-am exprimat un punct de vedere ca Zgonea. Fiind din anul 1992 în PSD era normal să am și eu dreptul să-mi exprim opinia. Însă, i-am deranjat pe domnii deputați Arsene și Munteanu. Pentru asta nu m-au mai vrut la funcția de primar și am ales să candidez la funcția de primar din partea PNL. Tot acest scandal a fost provocat de UNPR, de domnul Gorea și de viceprimarul Hanganu. Dar și de ALDE. Domnul Borda de la ALDE mi-a făcut 60 de plângeri penale și la toate am primit NUP. Le e frică de mine, de asta fac toate reclamațiile la adresa mea. Sunt răzbunări politice, dar nu de la PSD. Cu candidatul de la PSD colaborăm bine, am avut o înțelegere să nu ne împroșcăm unii pe alții și să nu ne atacăm”.

Povestea, pe larg, AICI. (ZCH NEWS)

******

ŞTIRE INIŢIALĂ: Ioan Onisei a fost primarul comunei nemțene Păstrăveni până pe 28 aprilie, când, prin ordinul Prefectului Județului Neamț cu nr. 169, s-a dispus încetarea de drept a mandatului înainte de expirarea duratei normale.

„A fost o sesizare a unui cetățean din Păstrăveni, secretarul comunei a întocmit referatul către Prefectură, după care s-a urmat procedura legală. Odată emis Ordinul, prefectul județului și-a încetat atribuțiile în acest caz, totul revenind în sarcina autorităților locale”, a declarat Daniela Savu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Neamț.

Sesizarea a pornit de la faptul că primarul Ioan Onisei a schimbat partidele pentru alegerile locale din iunie, lăsând PSD-ul în favoarea PNL-ului. Cum a ales să candideze din partea liberalilor, nu putea să rămână în funcția pentru care a fost ales din partea social-democraților, chiar dacă mai avea doar o lună de mandat. (Andreea AMARIEI; FOTO: Alin CERBU – www.pastraveni.ro)

Articolul precedentSCM Craiova – HCM Roman, în sferturile Cupei României
Articolul următorUn bătrân a murit, după ce-a fost acroşat de oglinda unei maşini
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.