0:00

Primarul de Botoșani scapă de controlul judiciar, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn plină campanie electorală, Cosmin – Andrei Ionuț, primarul municipiului Botoșani, a scăpat de cea mai blândă măsură preventivă după ce instanța de judecată a dispus revocarea controlului judiciar în dosarul în care a fost acuzat de fapte de corupție.

Dispune revocarea măsurii controlului judiciar luată prin Ordonanța nr. 3/P/2024 din 02.02.2024 a D.N.A. Serviciul Teritorial Suceava prelungită prin Ordonanța din 25.03.2024 a D.N.A. Serviciul Teritorial Suceava, față de inculpatul Andrei Cosmin-Ionuț, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite, prevăzută de art. 12 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 78/2000”, conform Tribunalului Botoșani. Decizia nu este definitivă și a fost atacată de procurorii anticorupție.

Necazurile primarului de Botoșani au început în luna februarie când procurorii DNA l-au acuzat că pe 25 august anul trecut ar fi remis lista cu subiectele propuse de membrii comisiei unei femei care candida pentru un post în instituția condusă de primarul Andrei. În urma acestui demers, candidata a promovat examenul  și a ocupat postul în mod fraudulos. Săptămâna trecută anchetatorii au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a primarului Cosmin – Ionuț Andrei.

(G.S.)

Articolul precedentPompier nemțean stabilește un nou record la competiția „Stairways to heaven” din Elveția
Articolul următorÎncepe procesul fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.