0:00

Începe procesul fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMagistrații au încheiat procedura de cameră preliminară și au dispus începerea procesului în care Dumitru Buzatu, fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. „Constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr.19/P/2023 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Iași, emis la data de 13.12.2023 și dispune începerea judecății privind pe inculpatul Buzatu Dumitru, în prezent aflat în arest la domiciliu în (… ), trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, prevăzută de art. 6 și art.  7 lit. a din Legea 78/2000 raportat la art. 289 alin 1 Cod penal”, conform Tribunalului Vaslui. Hotărârea instanței de fond nu este definitivă.

Dosarul intră la judecată fără o parte din probele administrate de anchetatori. Este vorba de înregistrări efectuate prin folosirea de dispozitive tehnice de către colaboratori cu identitate reală, instanța constatând nulitatea acestora. Procurorului de caz i s-a solicitat să precizeze dacă menține trimiterea în judecată sau solicită restituirea cauzei. La finalul lunii trecute DNA a decis menținerea dispoziției de trimitere în judecată.

Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant, pe 23 septembrie 2023, în timp ce primea de la un afacerist din zonă suma de 1.250.000 lei cu titlu de mită. Au avut loc mai multe percheziții domiciliare inclusiv la domiciliul președintelui CJ Vaslui, ulterior acesta fiind arestat preventiv (amănunte aici). Recent, Dumitru Buzatu a scăpat de detenție, pentru că cea mai aspră măsură privativă de libertate a fost înlocuită cu arestul la domiciliu.

(G. S.)

Articolul precedentPrimarul de Botoșani scapă de controlul judiciar
Articolul următorȘtire actualizată. Adolescentă de 14 ani din Roman dată dispărută
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.