ovidiu portariuc la tv 01Ovidiu Portariuc, primarul municipiului Botoşani, a solicitat Parchetului Judeţean, miercuri, 18 noiembrie, verificarea a 27 de angajați ai Primăriei, informează Agerpres.

El a declarat, într-o conferință de presă, că a făcut adresă la procurori, pentru a verifica dacă directorii, șefii de servicii și consilierii primarului au sau nu dosare penale.

“Vrem să aflăm dacă persoanele cu funcții de conducere nominalizate în această anexă au în prezent calitatea de suspect, învinuit în dosare de natură penală ce presupune infracțiuni contra statului sau autorității, infracțiuni de corupție, infracțiuni care împiedică înfăpturirea justiției, infracțiuni de fals sau orice altă infracțiune săvârșită cu intenție care îl face incompatibil cu exercitarea funcției publice. Obiectivul meu este ca în urma acestui demers să putem spune corupție zero în Primărie”, a afirmat Portariuc.

Demersul survine la o lună după ce presa a scris că un consilier al primarului este cercetat de procurorii de criminalitate organizată din Iași pentru săvârșirea unor infracțiuni de constituire de grup infracțional organizat, fals în înscrisuri și complicitate la înșelăciune într-un dosar în care au fost implicați membri ai clanului Corduneanu. (ZCH NEWS)

Articolul precedentMoldoveni suspectaţi de terorism, reţinuţi la graniţa cu România
Articolul următorNicolo Napoli suspectat de implicare în pariuri sportive! CSMS Iaşi îl verifică!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.