„Ne întreabă consilierii PSD dacă știm faptul că cea mai mare conductă prin care este alimentat cu apă orașul Piatra-Neamț este din 1960. Eu mă întreb dacă domnul președinte al Consiliului Județean Neamț Ionel Arsene știe acest lucru, în condițiile în care intenționează să își extindă biroul de președinte al Consiliului Județean cu fonduri de peste 2 milioane de Euro.
Dacă PSD vrea cu adevărat să rezolve situația magistralei de apă, îi propun domnului Ionel Arsene să renunțe la cheltuirea celor 2,2 milioane de Euro pentru extinderea birourilor din Consiliul Județean și să redirecționeze aceste fonduri pentru magistrala de apă. Noi promitem că vom face toate eforturile posibile pentru a asigura restul banilor necesari pentru această investiție, chiar și în condițiile în care bugetul primăriei Municipiului Piatra-Neamț este grevat de datorii istorice uriașe.
Încă de la începutul mandatului mi-am exprimat disponibilitatea pentru discuții cu partenerii din Consiliul Județean și Compania Județeană Apaserv (companie aflată în subordinea Consiliului Județean) pentru a avea o strategie comună în ceea ce înseamnă rezolvarea problemelor cu rețeaua de apă din oraș.
Am făcut deja primul pas bugetând o rețea nouă de apă și canal pe bulevardele Traian și Decebal. Este vorba de 17 milioane de lei prevăzuți în buget pentru proiectare și execuție, lucrările urmând să înceapă în acest an. Sunt lucrări de maximă importanță, alocarea banilor pentru sectorul respectiv fiind stabilită ca prioritară și urgentă în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Companiei Județene Apaserv SA., care cunosc cel mai bine situația.
Pănă atunci, cred ca e mai important ca pietrenii să beneficieze de servicii de utilități publice de calitate, decât să ridicăm palate administrative de lux.”
Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra Neamț
Domnul primar mai bine bugeta conducta de apă cu banii cu care face cele 80 de stații inteligente pentru transportul în comun. De astea are nevoie urgentă municipiul? Mai bine ar face iluminatul public pe panouri solare fotovoltaice, sediile instituțiilor bugetare la fel cu panouri fotovoltaice. S-ar face o economie substanțială la bugetul primăriei cu actualele prețuri la energie electrică. Dar cui să ceri? Unui habarnist?