La începutul lunii martie a acestui an, Mesagerul de Neamț a publicat o analiză care viza o situație de conflict de interese evidentă în comuna Crăcăoani. Pe scurt, primarul nou ales, Alexandrina Raclariu, și-a angajat băiatul în funcția de administrator al comunei. La vremea respectivă, într-un interviu acordat săptămânalului nemțean, primărița recunoștea situația: „Da, l-am angajat pe băiat, dar nu s-a produs nici o ilegalitate” dar spunea că acest conflict era încheiat deoarece „prin acordul părților, am încetat contractul, care nu a produs efecte. El nu a venit la serviciu, nu a încasat niciun ban, deci nu sunt prejudicii”. Materialul integral poate fi consultat aici.

Cu toate că în acest caz conflictul de interese era evident, a fost nevoie de nu mai puțin de nouă luni ca Agenţia Naţională de Integritate să ia act de situație. „În perioada exercitării mandatului de primar, a semnat Dispoziția privind numirea fiului acesteia în funcția de administrator public al comunei, pe o perioadă de 3 ani (05 ianuarie 2021 – 05 ianuarie 2024), precum și contractul de management aferent.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019”, notează comunicatul ANI publicat astăzi, 28 decembrie.
„Viteza” cu care s-a făcut această constatare practic asigură că pentru primărița de Crăcăoani consecințele acestui caz nu se vor face resimțite în timpul acestui mandat.
ZCH
Articolul precedentȘosele cu zăpadă frământată, se circulă în codiții de iarnă
Articolul următorArme descoperite după percheziții cu mascații la Târgu Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.