Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din IPJ Neamț, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, au efectuat ieri, 27 decembrie, 4 percheziții, în localitatea Brusturi, la domiciliul unor bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 52 de ani, bănuiți de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

„Acțiunea a vizat creșterea gradului de siguranță și scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc supuse autorizării, deținute ilegal.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit o armă de vânătoare, confecţionată artizanal, o armă neletală supusă autorizării, de tir sportiv, 2 lunete şi o lanternă, un dispozitiv de tip” red point”, 51 de cartuşe cu glonţ, 3 cartuşe de vânătoare, 11 cartuşe confecţionate artizanal, 3 tuburi de cartuş, 100 de bile de plumb de diferite dimensiuni, 20 de capse de iniţiere, 4 bare de plumb, un cuţit de vânătoare şi o sabie construită artizanal, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că persoanele în cauză nu figurează ca deţinători de arme şi muniţii”, a declarat agent principal Georgiana Pușcașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Polițiștii continuă cercetările în dosarul penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în vederea probării întregii activități infracționale a celor implicați.

În activități au fost angrenați polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentPrimărița de Crăcăoani în conflict de interese după ce și-a angajat fiul în funcția de administrator public al comunei
Articolul următorDouă zile întârziere la plata pensiilor în ianuarie 2022
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.