Astăzi, 28 decembrie, Compania Poșta Română precizează că pensionarii vor primi banii în luna ianuarie cu două zile mai târziu decât în mod obișnuit. Prima zi lucrătore este 3 ianuarie, iar plățile vor începe din data de 6 ianuarie. „Acest lucru se explică prin faptul că banii pentru drepturile sociale vor fi virați în conturile Poștei Române începând cu 4 ianuarie, așa cum se întâmplă la fiecare început de an”, se precizează în comunicatul companiei. Într-o lună obișnuită, Poșta Română primește prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Partenerii noștri de la Casa Națională de Pensii Publice vor vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile, ca la orice început de an. Transformarea acestora în cash și distribuirea în gențile fiecărui factor poștal durează aproximativ trei zile, explică instituția.

Calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR) va fi următorul:

la domiciliu: în perioada 6 – 17 ianuarie 2022

la ghișeele subunităților poștale: până în data de 19 ianuarie 2022

Salariații Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a face posibilă distribuirea pensiilor într-un timp cât mai scurt, având în vedere situația specială în care ne aflăm în luna ianurie, ca urmare a închiderii de an din instituțiile statului. Este o situație excepțională și subliniem faptul că Poşta Română își respectă, intotdeauna, angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Națională de Pensii Publice”, declară Valentin Ștefan, directorul general al Poştei Române.

C.I.

Articolul precedentArme descoperite după percheziții cu mascații la Târgu Neamț
Articolul următorPrimăria Piatra Neamț: De Revelion, petrecem împreună în centrul orașului!