reclama autocenter

Autorităţile locale de pe Valea Muntelui au fost chemate la apel de prefectul de Neamţ, Niculina Dobrilă. Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a întâlnit, la Poiana Teiului, cu cu primarii din Ceahlău, Grinţieş, Hangu, Poiana Teiului, Farcaşa şi Borca, în scopul analizării măsurilor pentru asigurarea stării de salubritate, atât a localităţilor, cât şi a râului Bistriţa.

„Ca o continuare a întâlnirii pe care am avut-o cu prefectul de Suceava în privinţa ecologizării râului Bistriţa, ne-am deplasat azi pe Valea Muntelui, pentru a avea discuţii directe cu primarii referitoare la măsurile ce trebuie aplicate pentru asigurarea şi păstrarea curăţeniei, prin respectarea tuturor normelor de igienă, ce constituie o obligaţie fundamentală a autorităţilor administraţiei publice locale, a instituţiilor publice, agenţilor economici şi a altor persoane juridice, precum şi a cetăţenilor”, a declarat prefectul Niculina Dobrilă.

Prefectura Neamţ a elaborat şi transmis o circulară tuturor autorităţilor locale din judeţ cu privire la obligativitatea aplicării  prevederilor legale referitoare la gospodărirea localităţilor. Totodată, s-a atras atenţia asupra acţiunilor de control care vor fi efectuate de către instituţiile cu responsabilităţii în domeniul mediului, în perioada 10 martie-3 mai. În cadrul acestora vor impune, în primă instanță, măsuri preventive de remediere a situațiilor neconforme, în termen de maximum două săptămâni de la data controlului, urmând ca, la verificarea realizării acestora, să fie aplicate măsurile impuse de legislația în vigoare.

Autorităţile judeţene se gândesc din vreme şi la perioada Sărbătorilor Pascale, când judeţul Neamţ va fi loc de pelerinaj pentru un mare număr de turiști. (G.B.)

Articolul precedentFOTO Consiliu Consultativ pe Educație la CJ Neamţ
Articolul următorCine îl va înlocui pe Traian Humulescu la șefia PNL Târgu Neamţ?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.