0:00

Primăria Piatra Neamț: Fake-news demontat: terasele NU se închid la ora 22!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi la sediul primăriei Piatra-Neamț a avut loc o întâlnire cu reprezentanți ai industriei HoReCa pe tema ”Regulamentului privind modalitatea de obținere a avizelor/acordurilor/autorizațiilor de deschidere a exercițiului comercial”, regulament a cărui aprobare se află pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de mâine 27 ianuarie 2022.

Întâlnirea a fost organizată la inițiativa primarului Andrei Carabelea, ca urmare a informațiilor eronate apărute în spațiul public în ultimele zile referitor la acest regulament, respectiv la obligativitatea închiderii teraselor din Piatra-Neamț la ora 22.00. Primarul Andrei Carabelea a adresat către reprezentanții HoReCa un apel la încredere reciprocă.

„Mulțumesc tuturor celor prezenți pentru că au răspuns invitației noastre. Cred că suntem cu toții de acord că viitorul orașului Piatra-Neamț stă în dezvoltarea domeniului IT și a turismului, iar acest lucru nu îl putem face decât împreună, de aceea îmi doresc foarte mult să existe între autoritatea publică și antreprenori un climat de încredere.  Obiectivul nostru este ca în 2024 să ajungă la Piatra-Neamț 200 000 de turiști pe an, iar acest lucru nu este posibil decât dacă vom colabora pentru dezvoltarea și creșterea calității serviciilor turistice. Îi asigur pe antreprenorii din HoReCa locală de deschiderea noastră spre cooperare și îi rog ca ori de câte ori sesizează aspecte ce pot fi îmbunătățite să ni le semnaleze și vom face tot posibilul să ne aliniem” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Primăria Piatra Neamț: Fake-news demontat: terasele NU se închid la ora 22!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiParticipanții au primit clarificări cu privire la clasificarea tipurilor de terase, la modul de stabilire al programului de funcționare al acestora, la posibilitatea de prelungire a programului după ora 22.00 pentru terasele sezoniere, documentația necesară pentru autorizare și reautorizare.

„Acest regulament reprezintă o actualizare a regulamentului din 2015 și se află în dezbatere publică încă din luna noiembrie. Dorința noastră este de a veni în sprijinul HoReCa și nicidecum de a lua vreo măsură care să afecteze activitatea din acest domeniu, pentru că este și interesul nostru ca industria turismului să se dezvolte și să avem cu acest sector o colaborare foarte bună” a precizat Alin Lehăduș, viceprimar al municipiului Piatra-Neamț.

La întâlnire a fost prezent și președintele Asociației ”HoReCa Piatra-Neamț”, alături de mai mulți membri ai acestei asociații.

„Asociația HoReCa Piatra-Neamț se delimitează de orice asociere sau jocuri politice promovate prin fake-news. Ca urmare a întâlnirii de astăzi am înțeles că nu a fost niciodată vorba despre închiderea unităților de alimentație publică la ora 22.00. Apreciem deschiderea Primăriei pentru consultare și colaborare, colaborare care se traduce prin acte normative în interesul sectorului economic, al comunității locale și al industriei HoReCa” a precizat Constantin Brâu-Roș, președintele Asociației ”HoReCa Piatra-Neamț”

Primăria Piatra-Neamț va organiza în continuare astfel de întâlniri și dezbateri cu antreprenorii din toate domeniile de activitate pentru a putea răspunde nevoilor punctuale ale acestora și a veni în sprijinul mediului de afaceri de câte ori este necesar.

Departamentul Comunicare al Primăriei Piatra Neamț

Articolul precedentPiatra Neamţ. Un tânăr lovit pe trecere s-a dus la spital, după ce i-a spus şoferului că nu este rănit
Articolul următorSpitalul Târgu Neamț va fi dotat cu computer tomograf
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.