0:00

Spitalul Târgu Neamț va fi dotat cu computer tomograf, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAdministrația orașului Târgu Neamț va achiziționa un computer tomograf pentru spital, răspunzând astfel unei necesități stringente a bolnavilor.

Computerul tomograf este un aparat care servește la producerea unor imagini, utilizând razele X pentru stabilirea diagnosticului și o eficacitate maximă a tratamentului prescris de medic. Față de tomografiile convenționale, imaginile din corp sunt prelucrate, obținând reconstrucții în toate cele 3 planuri. Imaginile obținute în urma trecerii acestora prin computer sunt vizualizate pe un ecran și reproduse pe hârtie și suport magnetic.

Spitalul Târgu Neamț va fi dotat cu computer tomograf, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Aștept să îmi trimită un referat domnul director Alexandru Pătrașcu pentru a ști exact modelul acestuia, ce dotări să aibă și ce utilități. Apoi vom organiza o licitație la care sper să se înscrie cât mai multe firme care vând astfel de aparate”, a declarat primarul Daniel Harpa pentru mesagerulneamt.ro. „Costul acestui computer tomograf ajunge cam la 600.000 euro. Îl vom cumpăra cu bani de la bugetul local, în rate pe doi ani. Dar merită. Foarte mulți pacienți din zona Târgu Neamț merg la investigații medicale la computer tomograf la Piatra Neamț sau la clinici private. Și nu este normal. Spitalul nostru trebuie să dețină un astfel de aparat. Este în interesul nostru și al sănătății cetățenilor de aici, să nu mai facă drumuri și să piardă timp”.

Conducerea spitalului consideră că acest aparat este absolut necesar pentru buna desfășurare a actului medical. Unul dintre cele mai importante beneficii este faptul că pacienții nu vor mai fi nevoiți să meargă la Piatra Neamț sau la alt spital. După cumpărarea computerului tomograf, spitalul va încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, pe aceste investigații.

Principalul beneficiu direct este durata scurtă de scanare, între 7 și 12 secunde, este foarte util în patologia traumatică pentru că vizualizează cel mai bine leziunile hemoragice acute și leziunile osoase. În plus, pentru investigațiile standard, costurile metodei sunt mai mici comparativ cu examinarea RMN.

Angela Croitoru

Articolul precedentPrimăria Piatra Neamț: Fake-news demontat: terasele NU se închid la ora 22!
Articolul următorTârgu Neamț. Compania de salubrizare insistă pe separarea deșeurilor la sursă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.