primaria piatra neamt noapteaILUMINAT

Iluminatul ornamental de sărbători a fost pornit în seara de sâmbătă, 28 noiembrie. Au fost montați 10.200 de metri de șiruri și plase luminoase, 824 de figurine și panouri, anul acesta achiziționându-se ornamente în valoare de 123.000 lei.

TÂRG DE IARNĂ – SPECTACOLE

În perioada 01.12.2015 – 10.01.2016, Parcul Tineretului va găzdui Târgul de Iarnă.

În seara de 5 decembrie va avea loc un spectacol dedicat sărbătorii de Sf. Nicolae. Programul artistic va fi asigurat de cluburile artistice de copii. Tot în seara de 5 decembrie, copiii vor primi cadouri de la Moș Nicolae.

Pe 20 decembrie orașul va fi animat de „Carava Lui Moș Crăciun”. Se va realiza o paradă, spectacole cu dansuri de Crăciun pe arterele municipiului. Seara spectacolul oferit de cei 12 artiști se va muta în Parcul Tineretului la scena amplasată în cadrul târgului de iarnă. Pe parcursul acestor manifestări peste 300 de copii vor primi cadouri din partea lui Moș Crăciun.

În fiecare weekend din luna decembrie Târgul de Iarnă va găzdui spectacole artistice. Târgul este organizat de Primăria Piatra-Neamţ în parteneriat cu Camera de Comerț si Industrie Neamț.

Târg de Sf. Nicolae (meşteşuguri şi hand-made), 4 – 6 decembrie, Pavilionul Expoziţional Municipal Piatra-Neamţ. Târgul este dedicat produselor tradiţionale specifice sărbătorilor de iarnă, create de meşteri cunoscuţi din judeţul Neamţ şi din ţară, dar şi de elevii claselor externe de meşteşuguri ale Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.

Concert de colinde, 9 decembrie, Sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ. Concertul va fi susţinut de Ansamblul folcloric „Floricică de la Munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ şi Ansamblul „Icoane Moldave” al Facultăţii de Muzică din Piatra-Neamţ.

Festivalul de datini şi obiceiuri „Steaua sus răsare”, ediţia a 47-a, 19 decembrie, centrul municipiului Piatra-Neamţ. Manifestare tradiţională a Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, Festivalul de datini şi obiceiuri „Steaua sus răsare” readuce în actualitate tradiţii străvechi legate de Crăciun şi Anul Nou. Manifestarea are două componente: o paradă folclorică a formaţiilor prin centrul municipiului Piatra-Neamţ şi un spectacol al obiceiurilor de iarnă.

Concert de Crăciun al Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, 20 decembrie, Sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ. Dirijor: Robert Gutter (SUA), solistă: soprana Diana Bucur. În program, lucrări de L. Bernstein, G. Gershwin, R. Rodgers, Fr. Loewe, J. Strauss, Fr. Lehár, D. Şostakovici.

Spectacol de folclor şi muzică uşoară, 21 decembrie, Sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ. Spectacolul este susţinut de elevii clasei de canto popular şi muzică uşoară coordonată de prof. Georgiana Axinte-Şerban în cadrul Şcolii Populare de Arte şi de Ansamblul „Comorile Neamţului” din Piatra-Neamţ.

REVELION

Revelion 2016 – Trecerea în Noul An va fi marcată cu un spectacol și tradiționalul foc de artificii. Spectacolul va fi organizat la Curtea Domnească. (ZCH NEWS)