politie decembrie 01Conducerea Poliţiei Neamţ a organizat mai multe manifestări, dar şi competiţii sportive, pentru a marca împlinirea celor 97 de ani de istorie a României Unite, care se sărbătoreşte pe 1 decembrie, de Ziua Naţională. Debutul activităţilor a avut loc joi, 26 noiembrie, când la sediul IPJ Neamț s-a organizat ”Ziua Porților Deschise”, activitate la care au participat 60 de elevi, din clasele a X-a și a XI-a de la Colegiul Național ”Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic de Transporturi și Colegiul Tehnic Forestier din Piatra Neamț. Tinerii au avut ocazia să vadă pe viu anumite aspecte din munca de poliție şi li s-a prezentat oferta educațională a instituţiilor specializate, conform Campaniei naționale, “Şi TU poți deveni POLIȚIST!”. La sfârşit, elevii au asistat la o demonstrație a câinilor de serviciu.

Vineri, 27 noiembrie, la sediul Poliţiei Judeţene s-a ţinut o ședință festivă, la care au participat reprezentanții instituțiilor județene. Cu această ocazie, șeful Inspectoratului de Poliție Neamț, comisarul şef Paul Tablan a prezentat ordinele și dispozițiile de avansare în gradul profesional următor înainte de îndeplinirea stagiului minim pentru 6 ofițeri și 15 agenți de poliție, precum și ordinul de avansare la termen pentru 3 ofițeri și 2 agenți de poliție.

Tot vineri au primit diplomele participanţii la competiţiile sportive. La minifotbal primul loc a revenit echipei secțiilor de poliție rurală din cadrul IPJ Neamț, pe cel de-al doilea loc s-a clasat echipa Jandarmeriei Neamț, iar locul trei a revenit echipei Serviciului Rutier Neamț. La volei masculin, primul loc a fost câștigat de echipa ISU Neamț, locul al doilea de IJJ Neamț și locul al treilea de IPJ Neamț.

Marți, chiar de Ziua Naţională, alături de colegii din cadrul celorlalte instituții MAI, polițiștii vor participa la ceremonia festivă și la defilarea structurilor operative în cadrul paradei militare, organizată de către Ministerul Apărării Naționale – Garnizoana Neamț în Piața Ștefan cel Mare din municipiul Piatra Neamţ, iar structurile de siguranță publică vor asigura liniștea și ordinea, cât și fluidizarea traficului în zona manifestărilor.

„La acest ceas aniversar, conducerea Inspectoratului de Poliţie Județean Neamţ este alături de toți românii, evocând valorile pentru care strămoșii noștri au luptat lăsându-ni-le moștenire: respectul pentru lege, credință, corectitudine și solidaritate. La mulți ani români! La mulți ani România!”, se arată în mesajul conducerii IPJ Neamţ. (ZCH NEWS)