reclama autocenter

La o săptămână de la incendiul devastator din Piața Centrală din Piatra Neamț se mai așteaptă încă răspunsuri la întrebările ce se află pe buzele tuturor: cum a izbucnit focul și dacă în spatele incendiului se află o mână criminală sau este vorba de o simplă neglijență. În perioada aceasta, s-au făcut eforturi pentru a se relua activitatea economică în zonă. Conform unui comunicat primit de la SC Urban SA, societatea a încercat continuarea activității comerciale și relocarea comercianților și chiriașilor în zona limitrofă pieței și în alte obiective administrate de societate.

”Comercianților de legume fructe li s-au asigurat locuri pentru vânzare în parcarea din zona Forum Center și în zonele pietonale adiacente pieței. Pentru chiriașii din spațiile de carne proaspătă, brânzeturi, se organizează piață în parcarea de peste râul Cuejdi, în fața Forum Center, pentru cei care comercializau produse de panificație în zona pietonală, în partea sudică a pieței (zona DSV), iar pentru comercianții de produse alimentare și uz gospodăresc, în parcarea dinspre piață a parcării Forum Center”.

Din comunicat reiese că, în acest moment, cea mai mare parte a parcărilor din piață sunt ocupate de comercianți, ceea ce face extrem de dificil accesul cu vehicole în zonă. Trecerea parcărilor de la Xdatasoft la Urban se va reglementa în cadrul ședinței de Consiliu Local de joi, 31 iulie.

Incendiul pare să fi rezolvat în mare parte problemele din celelalte spații ale societății care nu se bucurau de interesul posibililor chiriași. În Forum Center – mall-ul nereușit al primăriei – s-au închiriat 7 spații comerciale la parter și etajul I, existând premisele pentru închirierea a altor 12 spații, pentru cei care doresc să comercializeze produse alimentare, de menaj și uz gospodăresc, de panificație și de tip fast food.

Piața Mărăței se află în situația de neconceput acum o săptămână să aibă din nou toate spațiile contractate, mai puțin tarabele pentru zarzavaturi, la Piața Bistrița au fost purtate discuții pentru contractarea ultimele 3 spații libere, unde se vor comercializa pește și produse din pește. Doar Piața Dărmănești pare să fie mai puțin atractivă, aici mai existând 9 spații libere. (V. BĂLĂNESCU)

Articolul precedentElevii apelează la transferuri
Articolul următorDoar PDL Târgu- Neamţ a participat la contopire