Elevii apelează la transferuri, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Perioada transferurilor, pentru bobocii de liceu, s-a încheiat vineri, 25 iulie. În acest sens, nu mai puțin de 107 cereri au fost înregistrate pe adresa Inspectoratului Școlar Neamț. Elevii, sunt absolvenții claselor a VIII-a care nu au fost mulțumiți de „distribuirea” computerizată.

„Cei mai mulți sunt elevi care, din cauza câtorva sutimi nu au ajuns la liceul pe care și l-au dorit. Aceștia au șansa, după evaluarea cererilor, să se transfere la liceul pe care l-au avut în capul listei cu opțiuni”, a declarat Elena Laiu, inspector școlar adjunct al IȘJ Neamț. Elevii români care au învățat în școlile din afara granițelor vor putea să se înscrie la școlile din România abia în luna septembrie. „Elevii care vin din afară,  trebuie mai întâi să-și echivaleze situația școlară. În cele mai multe cazuri este nevoie ca aceștia să dea examene de diferență”, a adăugat Laiu. Cele 107 cereri sunt analizate în perioada 28-31 iulie de o Comisie specială din cadrul Inspectoratului Școlar.

Potrivit metodologiei admiterii la liceu, acum sunt analizate pentru transfer: situațiile medicale speciale, schimburile de elevi, redistribuirea candidaților gemeni, corectarea unor erori de transcriere greșită în baza de date computerizată a opțiunilor exprimate de elevi etc. În celelalte cazuri, au dreptul să se transfere de la o școală la alta, de la o filieră la alta, de la un profil la altul, de la o specializare/calificare profesională la alta, de la o formă de învăţământ la alta, în conformitate cu prevederile prezentului regulament şi ale regulamentului intern al unităţii de învăţământ la care se face transferul. Transferul se face cu avizul consultativ al consiliului de administraţie al unităţii de la care se face transferul şi cu aprobarea consiliului de administraţie al unităţii la care se face transferul. (M. TEODOROF)

Articolul precedentAsociaţia „Nicu Albu” face dezbatere pe apă
Articolul următorPrima soluție pentru pietarii afectați de foc / Parcările și Mall-ul

1 COMENTARIU

  1. si uite asa se ajunge ca sa fie 32 de copii intr-o clasa in loc de 28 ! si ce daca ai picat examenul

Comments are closed.