De luni, 3 iulie, în Tabăra Oglinzi, lângă Târgu-Neamţ, a ajuns prima serie de 129 de copii, cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani. Sunt copii ai românilor din Diaspora, care participă șa un program derulat de Departamentul Românilor de Pretutindeni.

„Avem un grup din Sicilia, un grup din Protopopiatul Abruzzo Molise, însoţiţi de preoţii parohi şi un grup din Republica Moldova. Ei vor fi implicaţi în tot felul de ateliere, atelier de limba română, geografie, istorie, arte, vor participa la activităţi sportive şi la seri culturale în cadrul cărora vom încerca să identificăm talentele în muzică, pictură, dans. Condiţiile de la Tabăra Oglinzi  sunt extraordinare, în primul rând este foarte curat, copiii au multe activităţi în aer liber, au tiroliană, loc de joacă, tot felul de posibilităţi sănătoase de relaxare”, ne-a spus Oana Petrescu, care împreună cu Alexandra Prunişoară sunt coordonatorii acestei prime serii.

Ieri, copiii au primit în tabără vizita Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Primăria Târgu Neamţ, cu o activitate aplicativă, împărtăşindu-le copiilor informaţii importante pentru siguranţa lor.

Astăzi, 5 iulie, copiii vor merge într-o excursie la Muzeul Cucuteni şi la Muzeul de Etnografie din centrul istoric al oraşului Piatra-Neamţ. Vineri, vor merge la Humuleşti, la Muzeul Ion Creangă şi la Mănăstirea Agapia.

În perioada 3 iulie -28 august, vor fi şapte serii cu un total de 5000 de copii din Diaspora care vor participa la tabere din Oglinzi (Târgu-Neamţ), Sângiorz-Băi, Sulina, Botoşani (Codrii de Aramă), Hunedoara (Tabăra Căprioara) şi Săcel (Judeţul Gorj).

Angela Croitoru

Articolul precedentAlarmant: mii de șoferi au rămas fără permis în câteva luni
Articolul următorLucrări pe drumurile naţionale şi poduri din Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.