0:00

Date îngrijorătoare vin de la Inspectoratul de Poliție Județean Neamț care anunță că în doar câteva luni mii de șoferi au comis abateri la regimul circulației pentru care au rămas fără permisul de conducere. Mai grav este faptul că parte dintre aceștia au ignorat în totalitate motivul pentru care au pierdut dreptul de a șofa și au ieșit din nou în trafic cu mașina.

“În primele 5 luni ale anului polițiștii au reținut, pentru contravențiile constatate, aproximativ 2.700 de permise de conducere și peste 100 de conducători auto au fost depistați conducând, deși aveau permisul de suspendat“, conform IPJ Neamț.

Alarmant: mii de șoferi au rămas fără permis în câteva luni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUltimul care a căzut în abatere a fost prins în trafic, pe 5 iulie, în puterea nopții, în jurul orei 1:10. În localitatea Horia, pe DN2, oamenii legii din cadrul Poliției Roman au tras pe dreapta un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 40 de ani, din județul Vrancea. Verificările au stabilit că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce. Așa s-a ales cu un dosar penal în care este cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

De menționat este faptul că cei care pierd permisul de conducere, apoi reușesc să-l redobândească în urma examenului, trebuie să fie foarte atenți. Pentru că, dacă în următoarele 6 luni li se suspendă din nou permisul ca urmare a săvârșirii unei alte contravenții, li se mai adaugă 30 de zile la perioada de suspendare. (G.S.)

Articolul precedentAsociația Ținutul Răzeșilor anunță deschiderea apelului de selecție pentru măsura M3/6A – Investiții în activități economice neagricole pentru diversificarea economiei teritoriului GAL” – finanțare din fonduri FEADR
Articolul următorPrima serie a copiilor din Diaspora la Tabăra Oglinzi
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.