Prima ninsoare i-a prins pe drumari pregătiți, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn ciuda codului galben de lapoviță și ninsoare sub care se află județul Neamț cel puțin până duminică, 19 noiembrie, la ora 10:00, se circulă bine în județ. Până în acest moment nu au fost probleme legate de prima zăpadă care abia începe să se depună în unele zone.

“Nu sunt probleme deosebite, se circulă bine” au spus toți cei implicați în gestionarea drumurilor fie ele naționale, județene sau locale.

“Pe Izvorul Muntelui este lapoviță, dar se topește nu se depune. Avem utilajele pregătite să intervină, dar nu avem situații deocamdată”, a adăugat ofițerul de serviciu de la DRUPO Neamț, fimra care se ocupă de deszăpezirea drumurilor județene din Neamț.

În Piatra-Neamț, Publiservul a scos 8 din cele 12 utilaje pentru deszăpeziri din garaj, deja se curăță șoselele. “Intervenim acolo unde este cazul, dar nu sunt probleme deosebite, se circulă bine. Avem 44 de oameni în echipe de câte patru distribuiți pe cartiere în tot orașul, pentru deszăpezire manuală, dar, deocamdată, ca după prima ninsoare”, a precizat Marius Ghineț, directorul Publiserv.

Atenție la drum: 30 de echipaje de poliție monitorizează traficul

Prima ninsoare din acest sezon nu a făcut mari probleme până acum, însă cei care pleacă la drum, pentru rezolvarea unor probleme sau de plăcere, trebuie să știe că polițiștii rutieri sunt la datorie. „Aproximativ 30 de echipaje sunt pe toate arterele din județ și acționează pentru siguranța traficului rutier. În Pipirig a fost un blocaj, pentru o scurtă secțiune, însă acum e liber și se poate circula. Nu sunt probleme la acest moment pe drumurile din județul Neamț”, a declarat Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. Foto-video IPJ Neamț

 

 

 

Secția Drumuri Naționale a acționat cu două autoutilaje, deja au fost răspândite 5 tone de sare pe Drumul Național 12 C Gheorgheni-Lacu Roșu- Bicaz. În acest moment 54 de utilaje de la DRDP Iași acționează în toate județele din regiunea Moldovei.

Carosabilul este umed pe marea majoritate a șoselelor din Neamț, cerul acoperit, ninge slab.  Este lapoviță la Potoci și Piatra-Neamț, dar vizibilitatea este încă bună.  4 grade Celsius la Piatra-Neamț în această dimineață.

Șoferii sunt sfătuiți să țină cont de condițiile de trafic de iarnă, să circule cu viteză redusă și precauție, să echipeze cauciucurile de iarnă și să aibă în mașină cele necesare pentru situații de urgență.

Angela Croitoru

Articolul precedentMeteorologii anunță precipitații abundente, viscol și polei în toată Moldova
Articolul următorNemțean urmărit internațional pentru jaf în Germania
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.