foto arhiva

Actualizare: Femeia, care este dintr-o comună de lângă Târgu Neamț, s-a prezentat la Spitalul Orășenesc Târgu Neamț. Aici a fost consultată în cortul de triaj, personalul medical a fost echipat corespunzător, fiindcă pacienta era suspectă. Până la anunțarea rezultatului, care s-a dovedit a fi pozitiv, pacienta a fost internată în izolatorul spitalului. Personalul medical a respectat instrucțiunile de protecție și protocolul pentru astfel de cazuri, spun sursele medicale. Pacienta a fost transferată, echipată în combinezon, cu autospeciala, inițial la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, apoi la Maternitatea „Elena Doamna”.

***Știre inițială***

Astăzi, 25 martie, o tânără, de 25 de ani, gravidă cu risc,  despre care se spune că ar fi  din Târgu Neamț, a fost transferată pentru asistență medicală la naștere la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Elena Doamna” din Iași. Femeia a fost confirmată cu coronavirus la începutul acestei săptămâni și este însărcinată în 8 luni, potrivit surselor medicale. Este prima gravidă confirmată cu coronavirus din județul Neamț.

Transferul ei a stârnit revolta cadrelor medicale de la maternitatea din Iași. Motivul este insuficiența echipamentelor de protecție. Autoritățile ieșene au reacționat prompt și au trimis maternității „Elena Doamna” echipamente și un medic. Maternitatea de la Iași este, de ieri, unitatea desemnată să preia gravidele din toată regiunea Moldovei, potrivit declarațiilor citate de ziaruldeiași.ro

Articolul precedentFOTO Prima zi cu restricţii drastice la Târgu Neamţ
Articolul următorUn bărbat originar din Neamț este al 14 -lea pacient infectat care a murit, la Suceava