25 martie, prima zi cu restricţii drastice, în contextul pandemiei COVID-19, a însemnat pentru mulţi cetăţeni din Târgu Neamţ, dar şi din localităţile limitrofe, motiv de asalt al magazinelor. De la primele ore ale dimineţii, principalele artere ale oraşului erau circulate de zeci de maşini. Dacă, până acum, rar vedeai persoane sau maşini pe străzi, o dată cu noua Ordonanţă, care restricţionează mai sever circulaţia persoanelor, multă lume a decis să se aprovizioneze mai serios. Aşa se face că, pe la ora 10:00, coada de la intrarea în supermarketul LIDL ajungea până aproape de stradă.

La Piaţă, tarabele cu haine şi alte obiecte de uz casnic erau închise. Doar hala de legume şi fructe, şi cea de lactate şi carne îşi mai desfăşurau activitatea. Evident, comercianţii şi-au luat şi măsuri de prevenţie, fiind dotaţi cu măşti medicale şi mănuşi, iar marfa era acoperită cu folii.

„Piaţa agroalimentară funcţionează de la ora 8:00 la ora 17:00, în fiecare zi, cu respectarea condiţiilor de igienă. Marfa este acoperită cu folie, comercianţii poartă mănuşi şi măşti. Totodată, există covoraşe cu dezinfectant şi clor la fiecare intrare. Şi, de asemenea, dispensere de dezinfectant în fiecare hală şi toaletă publică, cu respectarea numărului de persoane impus. Modulele de vânzare textile şi uz casnic sunt închise în această perioadă”, ne-a declarat Ionel Ungurianu, directorul SC Civitas Com SRL, societatea care administrează Piaţa.

În zona Gării, pe la câteva balcone de la un bloc, erau scoase mai multe steaguri ale mai multor ţări, cu mesajul: „Târgu Neamţ Solidaritate. Noi stăm acasă”. După ora 12:00, oraşul a devenit aproape pustiu. (C.T. STURZU)

Articolul precedentVIDEO Târgu Neamţ: De ziua lor, poliţiştii au făcut apel să se stea în casă
Articolul următorPrima gravidă din Neamț confirmată cu coronavirus, transferată la „Elena Doamna” Iași
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.