0:00

Zilele astea târgu lui dom Harpa este festiv, de data asta fiind zilele cetății, eveniment cu prilejul căruia se cheltuie oarece bănuți și se bulucește lumea să fie vizibilă. Rețeta e simplă, dom primare pune la dispoziție orașul, muzeul județean … cetatea, iar prefectura o dat liber la o mașină să ducă ziariștii la sprițul de după. Acuma, să fie primit, dar ne-am așteptat să ne cheme dom premare, că din profil aducem binișor a vulture, bașca ăste de mijloc și-o vopsit penele de zici că-i din inox, nu alta. Dar, avem speranție că la anu` sigur o să fim la trebună lângă domnia sa.

Și cum la evenimente de genu ăsta se adună buluc de lume, că-i cu circăraie, mici, beri și restu de acasă, vă dați seama că or să se bulucească și aleșii, că o baie de mulțime nu strică niciodată, mai ales dacă e de pleașcă. Asta e bine, numai că am auzit că târgu s-o umplut și de paparați, care abia așteaptă un pârț, un geșt în nas sau o grimasă neconformă cu contextu. Acuma, noi credem că oamenii or să se ferchezuiască, o să se dea cu gel, ca să nu apară naseul în poze în vreun ziar colorat, ca să râdă lumea ca de șosete.

Fără a fi vreo legătură cu paparații de mai sus, merge vorba că este o rețetă destul de simplă pentru faceri de filme la care nu se cade să se uite copchii. Pe scurt cică s-o ia una bucată duduie bine lucrată și echilibrată pe șasiu, care se aburcă într-o mașină și merge să se pupe cu mașina în care se află un nene macho, irezistibil, parfonat și la patru ace. Mașinile se pupă numai într-un fel și ajung la service, duduia îi lasă telefonu să fie contactată pentru despăgubiri și … Acuma, e lesne de înțeles că diafana șoferiță n-are bani să plătească, pe cale de consecință se lasă cu despăgubiri naturale, fără e-uri. Că toate astea se derulează într-o locație aleasă cu grijă și împănată cu operatori palmați care imortalizează evenimentu, este deja poezie, partea mai epică fiind după ce se prelucrează imaginile și se distribuie în popor. Ca să vezi ce se poate face cu mașinile, domn`le.

Articolul precedentTăriceanu și provocarea partidului de lideri
Articolul următorPrăpastia mediilor după Evaluarea Națională