reclama autocenter

apa robinet

* PSD vrea să propună subvenţionarea apei pentru familiile cu venituri reduse

* „Atunci vom subvenționa și carnea, apoi vinul… Romanul nu este Boston”, a replicat primarul Leoreanu

Primarul municipiului Roman nu s-a arătat foarte încântat de proiectul pe care consilierii PSD vor să-l propună – subvenționarea a trei metri cubi de apă pentru romașcanii ale căror venituri lunare pe membru de familie sunt sub 350 de lei. Acesta spune că o bună parte a bugetului local este deja îndreptată către acțiuni sociale, iar „ce e prea mult strică”. „Atunci vom subvenționa și carnea, apoi vinul… Noi, prin ajutoarele de urgență acordate și centrele sociale pe care le-am înființat, cheltuim deja din bugetul local două milioane de euro. Romanul nu este Boston. Mă bucură ideile celor din jur, dar eu când am venit cu o idee, mi-am luat trăistuța în spate și am plecat la București, pentru a face rost de finanțări pentru proiectele mele. Nu pot lua bani de la alte capitole, pentru că asta se cheamă infracțiune”, a spus primarul Laurenţiu Leoreanu. Edilul spune că nu va sprijini această propunere la Compania Județeană Apa Serv, în speranța că societatea va putea suporta cei trei metri cubi de apă pentru circa 5.000 de familii necăjite din municipiu. „Cei de la PSD au reprezentanți în AGA și CA la Apa Serv. Să convingă ei compania, ca apoi să nu spună că îmi arog eu toate meritele. E ideea lor, ei să obțină subvenționarea”, a mai declarat primarul Leoreanu. Trecând peste ironii, acesta spune că, în acest moment, dat fiind proiectul în derulare de 107 milioane de euro al Apa Serv, compania nu poate risca să aplice astfel de modificări în structura veniturilor. Un astfel de proiect se poate aplica după 2014, când primarul Laurențiu Leoreanu spune că are un alt „plan” pentru apa romașcanilor.

PSD vrea subvenţionare

PSD Roman vrea să propună, la următoarea ședință de Consiliu Local, un proiect pentru subvenționarea apei pentru familiile cu venituri reduse. Președintele Leonard Vacaru spune că proiectul vine ca urmare a solicitărilor primite din partea romașcanilor, care se plâng că nu-și pot permite să plătească apa. Ideea social-democraților ar fi ca bugetul local și bugetul Apa Serv să subvenționeze 3 mc de apă lunar pentru familiile care au venituri pe membru de familie sub 350 de lei. „Noi suntem primii din județ care ridicăm această problemă, deoarece costul apei – de 8,2 lei – mi se pare exagerat de mare, în condițiile în care cei mai mulți cetățeni au venituri foarte mici. Vom depune proiectul în următoarea ședință de Consiliul Local. Am discutat cu specialiștii noștri ca să găsim și sursele de finanțare. Apa Serv este o societate a județului, dar folosește infrastructura municipiului. Propunem ca din veniturile suplimentare Apa Serv și bugetul local să se subvenționeze 3 mc de apă”, a spus președintele Vacaru. Estimările făcute de social-democrați arată că de această subvenție ar putea beneficia 5.000 de familii din Roman. Un alt proiect pe care PSD Roman vrea să-l încurajeze în viitor este facturarea individuală.

Claudia MATEI

Articolul precedentDăruind vei dobândi
Articolul următorUnde nu-i, este !

1 COMENTARIU

  1. Nu subventii sa dea domnii de la PSD ci sa faca in asa fel incat sa reglementeze pretul apei, sa nu fie in halul asta de mare. Ne-am saturat de subventii acordate altora: la gaz, la transport, etc, celor cu ajutoare sociale si venit minim garantat. Sa puna mana sa munceasca toata lumea si sa “intretina” statul, nu sa stea cu mana intinsa. Cetatean roman e si ala care munceste si are 1000 lei salariul si de abia se descurca, si ala care sta degeaba toata ziua si traieste din ajutoare si alocatiile copiilor. Foarte prost sistem mai avem! Incurajeaza nemunca si statul degeaba, ca oricum ne ajuta statul pe banii celor care-s fraieri si muncesc.

Comments are closed.