reclama autocenter

papagalii fara bilet

Ne povestește un gingaș și charismatic coleg dă breaslă, cum că pe alte meleaguri lumea ne știe urbea ca fiind locu` unde să pun bombe unde nu te aștepti, bașca interlopii mișună ca gândacii prin șpetale, că nu poți să ai liniște și nici tihnă să bei un rachiu ori un spriț dă vin. Evident că o contrazis cât o putut, dar ce să te faci când alte urbe îs mai mari și el e unu singur. Acuma, noi am vrea să-l tragem de atenție pe dom` premare nea Gigi ( să trăiț!) să mai lucre la capitolul imagine, că în loc să vină lumea să se plimbeze cu telegondola ori să beie un suc la o terasie, se duce prin alte părți mai turistice decât scrie la fel de fel de pleante despre Chiatra. Ce-i drept nu se duce lipsă dă turiști, dar nu multă vreme, că paserile călătoare își fac bagajele și rămânem cu vrăbiile și mamiferele mici care-s de ale casei. Oricum, colegu` o fost la înălțime că i-o poftit să vină să vază, pe cei ce crede că municipiul nostru îi mutat în Sicilia, așa că ar merita o medalie. Hai două.  Da` la pet de doi juma !

O dumă cu blană mișună prin premărie cum că madam vice Simionică e pusă pe fapte creștine să ajute organele locale să păzească temeinic cartieru` Șperanția. Că cică actualele organe nu face față, așa că-i nevoie dă oarece trupe suplimentare, da` nu de oricare, ci să fie dotate cu mamifere, adică câini. Acuma, să ne ierte domnia sa pentru îndrăzneală, da` ar fi bine să prinză la caietu` de sarcini și faptul ca firma de pază cu căței, să aibă niște exemplare mai trupeșe, ca să ajungă la oameni și de ciorbă și de friptură, eventual să mai pună și pă iarnă, că vin vremuri maro. Pe de altă parte, poate ar fi nimerit să coopteze și ceva pază cu păsări, că știm noi niște uli cu rază medie de acțiune, echipați de luptă și cu facturieru` cu pix pă țeavă. Ce ziceți ?

Da` nu vă zicem câte buze umflate o rămas la celălant municipiu, den cauză că invitații lui dom` Leo la onomastică nu și-o clătit ochii cu prezența politică a lu` doamna Nuți, proaspăt bronzată pă persoană fizică. Că nici dom` Culiță (să trăiț`!) n-o avut vreme de șpriț, mici fantele șăf de la peneleu nu era cu supapele deschise la glandă, așa că dom` Leo s-o băut pe el cu junele prifect și pretenii consacrați ai urbei. Acuma, noi regretăm că l-am sigilat pe ăsta den mijloc în beci să nu dea ochii cu doamna Nuți, că o băut și apa de la flori și niște canfor pe care l-am primit pentru frecții. Și-n cele din urmă îi mai urăm o dată ce trebe lu` dom` Leo, cu promisiunea că la anu` i-o aducem noi pă doamna Nuți ca să nu mai plece. Adică o punem pe părete în mărime naturală. Nu că-i cușher ?

Articolul precedentPreţul apei învrăjbeşte politicienii
Articolul următorJoi, la Biblioteca judeţeană: Creaţiile Taberei de la Potoci, pe simeze