0:00

Spitalul Municipal de Urgență Roman încă așteaptă un răspuns de la Ministerul Sănătății pentru deblocarea a măcar 5 posturi de medici și a peste 10 de asistente. Cele mai grave situații de înregistrează la secțiile Oncologie și Radiologie.

“Doi medici – doctorul Roland Gheorghiu și doctorul Dănuț Lichiardopol – și-au exprimat dorința să iasă la pensie, îndeplinind condițiile legii. Rămâne secția de Radiologie cu doi medici și doctorul Oana Onu care face doar gărzi, fiind director medical al Spitalului. Pe secția de Oncologie avem un singur medic, doctorul Doina Luchian, dar care deja este pensionată și a fost de acord să ne mai ajute. Fără aceste două sectoare nu putem să ne desfășurăm activitatea. Am făcut demersuri la Primărie și am trimis un memoriu și la Ministerul Sănătății. Chiar dacă posturile sunt blocate, situația este una specială”, a declarat doctor Cătălina Pălăncianu, managerul unității medicale.

În memoriul trimis către Ministerul Sănătății, conducerea Spitalului a solicitat derogare și pentru două posturi de medic la Medicină Internă, două posturi de medic la Cardiologie și un post de farmacist. Un referat a fost aprobat de Comitetul Director și cu privire la secția de Psihiatrie, aici unde ar mai fi nevoie de un medic specialist. În circa două luni, managerul unității spune că problemele lipsei de personal se vor acutiza și pe linia cadrelor medii, odată cu ieșirea la pensie sau intrarea în concediu de maternitate a mai multor asistente.

“Vom face un memoriu mai amplu cu sectoarele în care nu avem asistente. Vorbim de secțiile pneumologie, cardiologie, psihiatrie, dar lipsa asistenților se simte în mai multe compartimente”, a mai precizat doctorul Cătălina Pălăncianu. Pentru secția Psihiatrie, un concurs de angajare a două asistente se va organiza la finele acestei luni. Pe aceleași posturi s-a dat concurs și la început de an, însă cei 20 de candidați înscriși nu au luat note peste 7.

O veste bună, dar pentru Centrul de Primiri Urgențe, este revenirea la serviciu, începând cu data de 1 mai, a medicului Maria Tălmăcel, aflată până acum în concediu de maternitate. În total, la CPU vor lucra 5 medici specialiști pe medicina de urgență și 2 rezidenți, astfel încât perioada critică de la începutul anului în care se acordau îngrijiri de un singur medic specialist a fost depășită. (C. MATEI)

Articolul precedentCeahlăul – Gaz Metan (25 aprilie, ora 19, Digi Sport 1)
Articolul următorSpălătoria de la Contagioase, „rasă” până la cărămidă