Speranțe

Ceahlăul și Gaz metan Mediaș, două echipe aflate în luptă directă pentru evitarea retrogradării, deschid astăzi etapa a 29-a cu meciul programat la Piatra Neamț. Fără gol marcat de cinci etape și cu tot atâtea înfrângeri consecutive la activ, cu restanțe salariale considerate ”normale” de tehnicianul Marian Bondrea și cu jucători care nu mai pot evolua până la finalul campionatului, (precum Slavikas și Lucas Garcia) pietrenii vor să se agațe de echipa din Mediaș, care trece și ea prin exact aceleași probleme.

Golubovic intre fundasii vasluieni

Pietrenii s-au ascuns în spatele unor declarații care-i dădeau feriți de emoțiile retrogradării și au considerat că e timpul să încerce să transfere jucători, în loc să întărească echipa, supralicitând prețul cerut pe Marc și băgând în horă alți tineri, precum Popadiuc, selecționat în naționala de tineret. Apoi au încercat să crească suma de transfer pe niște jucători care aveau deja o cotă frumușică, precum portarul Calancea, sacrificându-l pe Bojan Jovic, cel care dăduse încredere coechipierilor în tur. În loc să-i dea drumul lui Golubovic să plece, în ultimele șase luni de contract, un alt calcul financiar, care trebuia să aducă pietrenilor mai mulți bani din drepturile de televizare, i-au determinat pe cei din conducerea Ceahlăul să-l țină la echipă, deși acesta ieșise din formă și nu se pregătise în cantonamentul programat în iarnă.

Marian Costea, Costel Ilie, Viorel Mastacaneanu si Marian Bondrea - de la stanga la dreapta

În fine, pierzând jucători utili la mijloc, precum Monroy și Hassani, plus atacanți capabili de evoluții bune, precum Velici, Ceahlăul n-a făcut altceva decât să distrugă grupul unit creat greu de Vasile Miriuță. Mai mult, transferurile preconizate a revigora visteria clubului, au ”căzut” unul căte unul. Ultimul ”afectat” este portarul Calancea, care, după meciul de la Cluj, pierdut cu 0-2, a aflat că nu mai este dorit de Dinamo, deoarece bucureștenii s-au orientat către brașoveanulTraian Marc.

Ioan Mironas - delegat

„Ne aflăm într-un moment greu, suntem afectaţi de accidentări. Mulţi jucători sunt pasibili de suspendare dacă primesc un cartonaş galben. Eu cred că 39 de puncte reprezintă limita de la care se obţine menţinerea”, a declarat Ioan Mironaș directorul sportiv al Ceahlăului.

De partea cealaltă Gaz Metan Mediaș se află și ea într-o situație delicată, deși a beneficiat de infuzii serioase de bani, dar medieșenii și-au văzut în sezonul trecut visul de a juca într-o cupă europeană, pe care l-au trăit, însă, fără a avea continuitate, cum bine spunea antrenorul Cristi Pusztai. Explicaţiile ar putea fi reprezentate de problemele financiare, plafonarea unor jucători aflaţi de mult timp la echipă şi forma groaznică din 2014: 6 puncte din 27 posibile. Singurele echipe pe care medieşenii le-au învins în acest an sunt ultimele două clasate: Viitorul şi Corona.

Avantajul pietrenilor în meciurile care au mai rămas de disputat până la încheierea campionatului, este jocul cu FC Vaslui din penultima etapă. Vasluienii sunt în pragul desființării, fără conducere executivă, fără antrenor și cu jucătorii care au făcut cereri de a deveni liberi de contracte, ceea ce lasă deschisă perspective unui 3-0 revigorant pentru elevii lui Marian Bondrea, care în ultima etapă vor juca în deplasare cu Viitorul. (C. SOROCEANU)

2 COMENTARII

  1. si aceste declaratii cu numarul de puncte au adus echipa in situatia de fata nu 39 ,de ce nu 45 de puncte,ce ne dam la o parte fata de toti competitorii,la noi suporterii nu va ganditi ,venim meci de meci la stadion,si ce vedem…La jocul cu ASTRA ,Mironas radea si se bucura de parca ,Ceahlaul castigase,cu 2-0 ,inainte de joc in loc sa-i mobilizati pe jucatori ,declaratii de 2 bani la alibi ,ca nu aveti N lucruri ,alte echipe si pe stomacul gol au jucat la victorie ,si au castigat.

  2. Am pierdut si cu Mediasul, al 6-lea esec consecutiv!
    Echipa se intreapta abrupt spre liga a 2-a.
    Mestecaneanu si Stefan sunt groparii fotbalului nemtean!

Comments are closed.