reclama autocenter

basescu-despre-radu-vasile-a-fost-un-premier-bun-intr-o-perioada-extrem-de-grea-pentru-romania-18456501

Foștii și actualul președinte al României au vorbit despre Radu Vasile, la tragicul moment al dispariției sale. “El are un om deschis dialogului și, în ciuda faptului că ne aflam pe poziții politice diferite, relația noastră a fost o relație civilizată, de stimă și respect reciproc. Este ceea ce caracteriza poziția lui ca om politic”, a spus Ion Iliescu. El a mai precizat că a avut relații bune, apropiate cu Radu Vasile. “Regret că a încetat din viață Radu Vasile. Ştiam că era suferind, am avut contacte cu el chiar în perioada aceasta din ultimii ani, inclusiv când a fost la o intervenție în Israel. Am avut o relație civilizată, în ciuda faptului că ne aflam pe poziții politice diferite. El era în conducerea PNŢ, a fost și prim-ministru. Independent de acest lucru, a fost omul de dialog, adică relațiile noastre nu au fost conflictuale în plan personal. A fost omul care găsea întotdeauna calea abordării civilizate”, a spus Iliescu. El a mai arătat că această deschidere spre dialog l-a caracterizat pe Radu Vasile și în perioada în care a fost premier, când a avut probleme delicate, dificile. Nu ezita să se consulte. A fost momentul când minerii din Valea Jiului porniseră spre Capitală. El a plecat înaintea lor, a intrat în dialog cu ei, apoi în dialog cu partidele”, a mai spus Iliescu.

Despre Radu Vasile a vorbit şi Traian Băsescu, actualul preşedinte. “Exprim regretul meu profund pentru trecerea în neființă a lui Radu Vasile. A fost un prim ministru într-o perioadă extrem de dificilă, când ne puneam problema dacă România intră în încetare de plăți sau nu. El a găsit resurse și inteligența să spună da unor programe care și astăzi sunt implementate sau în curs de implementare”, a afirmat Traian Băsescu. Şeful statului a spus că unul dintre programele aprobate de fostul premier a vizat reabilitarea tuturor drumurilor naționale. “Azi, chiar dacă vrem cu toții autostrăzi, toți trebuie să știm că fără aprobarea lui Radu Vasile drumurile naționale ar fi rămas cum erau înainte de revoluție”, a mai declarat Băsescu. El a mai spus că tot datorită lui Radu Vasile România are acum cel mai mare terminal de containere în Portul Constanța. “Radu Vasile a marcat epoca lui, dar și ce a urmat după el, prin curajul de a spune da unor miniștri care îi propuneau proiecte. Îmi exprim profundul regret și compasiune. A fost un prim ministru bun, pe care România l-a avut într-o perioadă extrem de grea”, a adăugat șeful statului.

“El a avut curajul să introducă reforme economice extrem de dure, cu un cost social foarte mare, altfel încât în final a trebuit să plătească și prețul politic pe care toți liderii îl plătesc în astfel de situații grele. Radu Vasile a fost un lider curajos. A avut, în același timp, optimism și determinare, dar a avut şi capacitatea de a menține o atmosferă de lucru”, a arătat Emil Constantinescu.

Articolul precedentFoști , da` mulți !
Articolul următorPlante modificate genetic pe masa președintelui Băsescu