papagalii fara bilet

Umblă o vorbă bărboasă printre păsăretu` dă partid și dă stat de la noi, cum că un nene depotat pe vremuri și baronete dă județ, tras pe dreapta den motive dă imagine arogantă, îl macină doru` de deputăție, politică, moșmande și giurgiuvele trase pă sub preș. Acuma, nu știm dacă o rămas baronete sau e baronoi, cert e că insetele vrea să se facă eurodepotat sau eurobaronete pentru cunoscători. Așa că o pus frumușel mâna pe tilifon și o luat agenda la puricat, și când o ajuns la litera „H“, hopa, că-i loc de-o afacere blănoasă. Că cică bucurie mare dă reauzire, că ce mai faceți, că cum se mai poate, că ce mai faci, măi băiatule… socoteli den astea. Ba și la … nu aveți un loc pentru băiatu`?, răspunsul a fost afirmativ integral, așa că omu` nostru se gândește bruxelește pă o listă top ten eligibili. Cum, becum, totuși nu credeam că pe lista asta se scrie cu „H“ de la …hilogram. Asta e!

 Și dacă tot s-o spart ulcioru` cu dume despre foști, aflați ` mneavoastră că în orașul lui Vodă, pă Dâmbovița își mai au sălașul vreo doi depotați cu fost în față, peste care o căzut măgăreața cu ochii ca prunele, precum că în cășile lor se joacă table cu posesori dă buletine date în urmărire prin alte țări. Acuma, noi nu credem o așa alegație păroasă de pe surse, dar știm altceva, precum că dacă oamenii cu ochii lui Dobrin, să mai uită în cele lăcașuri, mare lucru să nu vază niște așternuturi făcute funie den  motive de oarece Daciadă – faza pă bloc, cu parteneri nu tocmai ascultători dă Mozart, precum cumătru` cu perciunii până la gumari.

 Cunoștința noastră den municipiul lui dom` Leo ne-o tras de părere că nu suntem ecologici. Că mâncăm seminț peste tot și nu punem cojile în cernoziom să să îngrașe. Da` i-am zis de la obrăzete : Coană mare, uite ce-i ! Noi nu ne-am legat de ecologia lui dom` premare al tău, că-n loc să să apuce să strânge chiștoace și buruieni, bașca afișuri electoroase, l-o pus pă ficioru-său să-și facă firmă care să strârpească gonoaiele murdare și periculoase de prin șpetale și instituții municipale, fără să s-atingă de oameni. Da ? Apoi cum vine asta ? Pe noi ne beștelești, și-n ograda lui matale îs petăli de trandafiri de la poartă până-n livadă ? Că nu l-am vazut pe dom`Leo cu furca-n falange și nici la volanu` vidănji, bașca că ne găndim că dacă să face afacerea lui lecioru` oare băieții dă la Ani nu l-or cerceta la ovare! Eeeee ….

Articolul precedentCastelul Corvinilor, palat desprins din basme
Articolul următorPreședinții României despre Radu Vasile