culita-tarata-05

• acordul celor doi este instituțional și presupune 5.307 lei lunar din banii județului, pentru proiectul ”Nu sunt singur”

• beneficiarii ar urma să fie adolescenții cu părinții plecați în străinătate

Județul va susține financiar lupta Inspectoratului Școlar Neamț cu singurătatea elevilor de liceu. După ce, în ședința de luna trecută, s-a aprobat de principiu alocarea unei sume pentru a demara cu dreptul proiectul ”Nu sunt singur”, în ședința de luna aceasta se parafează acordul de asociere dintre Consiliul Județean și IȘJ Neamț, ceea ce-i va aduce pe conducătorii celor două instituții în postura de asociați pe termen lung, măcar până-n septembrie 2014. Scopul pentru care Culiță Tărâță și Viorel Stan bat palma și iscălesc asocierea este unul nobil: ajutorarea adolescenților liceeni care au părinții plecați la muncă în străinătate și care au probleme de adaptare, la școală și nu numai. Evident, dincolo de scopul nobil, se pune și problema banilor. De aceea a și făcut IȘJ solicitare de finanțare la județ, beneficiind și de suportul efectiv al vicelui Emilia Arcan și al consilierului Dan Constantin. Teoretic, potrivit argumentelor înaintate de tustrei, acest proiect are ca obiective: prevenirea abandonului şcolar, descoperirea potenţialului personal şi a resurselor interioare pentru tinerii participanţi, creşterea încrederii şi a imaginii de sine, dezvoltarea unei personalităţi autonome şi sanogene (sic!), construirea propriului sistem de valori, mod de relaţionare, principii de viaţă şi îmbunătăţirea abilităţilor sociale, depistarea unor afecţiuni de ordin patologic”, plus îmbunătăţirea relaţiilor dintre elevii cu probleme de adaptare și comportament şi consilierea tutorilor”.

Toate acestea se vor face începând din septembrie 2013 până-n septembrie 2014, cu ajutorul a fix 63.684 lei din bugetul județului, bani care vor fi dați Inspectoratului în tranșe lunare de câte 5.307 lei. CJ Neamț va da anul acesta 26.000 de lei, că mai mult n-are de unde, dar urmează să prindă diferența în bugetul pe anul viitor, ca să se achite de obligațiile din acordul de asociere. Și IȘJ Neamț are obligații, de a cheltui banii primiți strict pe cheltuielile cu proiectul (conform bugetului propus), de a promova și imaginea județului Neamț dacă tot se bucură de finanțare, plus obligativitatea de a transmite CJ-ului documentele justificative spre decontare până la fiecare 10 a lunii.

Dana OSTAHIE

Articolul precedentAmbasadorul Poloniei a vizitat județul Neamț
Articolul următorZile de băut și chiuit

1 COMENTARIU

  1. A mai vazut domnul Culita Tarata ce fel de individ este Stan…………. poate acum se va convinge!!!! ….. oare ce-i iese lui Stan la “afacerea” asta???? el nu urmareste altceva decat sa iasa bani din absolut orice……….
    succes cu proiectul!!!!

Comments are closed.